Hlavní obsah

Teplice obraly Plzeň. Sparta přestřílela Boleslav, nadšená fanynka se odhalovala

jis, vapSport.cz
Aktualizováno

Dvě parádní fotbalové bitvy ozdobily páteční prázdninový večer. Mistr z Plzně v něm opět ztratil, remizoval 2:2 v Teplicích. V utkání 4. kola Synot ligy přitom Západočeši po půli vedli o dva góly... Sparta vyhrála 4:2. Domácí Mladá Boleslav dvakrát stačila srovnat, v poslední čtvrthodině hosté ale odskočili o dva góly a tři body nepustili. Letenští jsou v tabulce první a mají takový náskok, že je v tomto dějství nemůže nikdo sesadit. Plzeň na ně na sedmé příčce ztrácí pět bodů. Nadšení sparťanských fandů neznalo mezí, jedna z příznivkyň se nerozpakovala a odhalila na tribuně prsa.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic David Vavruška se raduje z remízy s Plzní

Článek
Fotogalerie

Viktoria potřebovala na severu Čech prolomit střelecké trápení z posledních zápasů a utnout sérii tří soutěžních utkání bez vítězství.

Zdálo se, že by to mohlo vyjít. S luxusním dvougólovým náskokem šli hosté do šaten po první půli, v té druhé se jim ale nedařilo. Jakoby je rozhodily i problémy provázející tento zápas (přerušení pro nefunkční osvětlení, liják...). Teplice snížily ve 49. minutě zásluhou Filla, který se po ruce Hubníka v pokutovém území z penalty trefil proti svým bývalým spoluhráčům.

Hra byla poté přerušena kvůli výpadku proudu, pak Tepličtí skvěle finišovali, na rohový kop v závěru vysunuli i brankáře Grigara a Lüftner způsobil výbuch radosti vyrovnávací trefou.

Plzeňští z tradičních opor postrádali zraněného stopera Procházku, v souvislosti s nímž se po předešlých nevýrazných výkonech spekuluje také o odchodu.

Hrou rozjařili fanynku

Sparta do tohoto kola spolu s Libercem jako jediná ještě neprohrála. Středočeši jí chtěli oplatit jarní domácí porážku. Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím spoléhal i na dva sparťanské odchovance Radu a Skaláka. Ale na body srdnatý výkon nakonec nestačil.

Hosté vedli gólem Váchy, Středočeši se dočkali odměny za aktivitu. Skalák svůj bývalý klub sejmul brankou na 1:1, jenže Lafata zkraje druhé půle strhl vedení znovu ve prospěch Sparty. Zahustel v atraktivní bitvě bleskově srovnal a další gól Středočechů sudí neuznal pro útočný faul. Zato Costa se na druhé straně mohl radovat a po něm i Lafata, který pečetil vítězství Pražanů, jejichž fanoušci byli nadšeni.

Jedna z rozverných příznivkyň zašla na české poměry hodně daleko - v závěru při Dočkalově rohu odhalila ňadra, což televizní komentátor doprovodil slovy, že by se to nemělo zakazovat...

4. kolo první fotbalové ligy:
Teplice - Viktoria Plzeň 2:2
Branky: 49. z pen. Fillo, 90. Lüftner - 34. Baránek, 45. Kopic.
Ml. Boleslav - Sparta Praha 2:4
Branky: 40. Skalák, 52. Zahustel - 48. a 83. Lafata, 8. Vácha, 78. Costa

Reklama