Hlavní obsah

Koubek: Musí se to zlepšit. Jestli se mnou, nebo beze mne, v tom jsem nad věcí

Teplice

Fotbalisté Viktorie Plzeň ani počtvrté v řadě v soutěžním zápase nevyhráli. Na teplických Stínadlech před téměř deseti tisíci diváky sice vedli dvougólovým rozdílem po trefách Baránka a Kopice v poslední desetiminutovce první půle, ale po přestávce o náskok přišli. Domácí kanonýr Fillo proměnil penaltu za ruku Hubníka a svým pátým gólem dodal souboji dramatický náboj. V 90. minutě totiž vyrovnal Lüftner na 2:2!

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek

Článek

„Poslední zápasy jsou jako přes kopírák. Měli jsme vyhrát. To, že se tak nestalo, přičítám nekoncentrovanosti. Ve dvou situacích jsme se chovali nedůsledně," posteskl si plzeňský trenér Miroslav Koubek. „Centr po autu, odražený míč a skončí to nešťastným zákrokem Hubníka za ruku. Soupeř se z penalty dostal do hry. Pak si nedokážeme pohlídat standardku, ve druhém utkání po sobě," rozebíral kouč nedostatky svého týmu.

Souvisí problémy v defenzivě se systémovými chybami? „ V žádném případě. Jenom potřebujeme absolutní obrannou disciplínu, abychom odehráli na sto a více procent každou situaci. Nevymlouval bych se na psychiku. Nebudeme si dělat berličky. Nehrajeme to přece první den. Jsme zkušení, a pokud dáme venku dva góly, mělo by to stačit na úspěšný výsledek," dumal Koubek.

Neúspěšná série Plzně je nečekaná. A jaké je postavení kouče? Cítí se ohrožen? „Věříme, že v pátém zápase šňůru zlomíme. Musí se to otočit. Jestli se mnou nebo beze mne, v tom jsem nad věcí. Dělám si svoji práci a ve čtyřiašedesáti letech nepřemýšlím, co bude, a nemám k tomu ani důvod," prohlásil Koubek. K absenci stopera Václava Procházky trenér poznamenal: „Je lehce zraněný z tréninku a nechtěli jsme riskovat před pohárem. Kvůli soupeřům ale nemohu povahu zranění specifikovat."

"Zápas hráče bolel"

Teplický trenér David Vavruška si cenil nástupu svého týmu po přestávce. „Zápas hráče fyzicky bolel, ale jsem spokojený a nadšený, že se nám podařilo stáhnout dvoubrankové manko. Z toho mám radost. Myslel jsem si, že hráči vstřebají nový herní styl až po reprezentační přestávce, ale jejich pracovitost přináší ovoce už nyní."

Kouč si pochvaloval i atmosféru na stadiónu. „Po přestávce jsme vtáhli lidi do hry, byli fantastičtí. Kvůli takovým okamžikům se fotbal hraje a byl tam krásný konec díky vyrovnávacímu gólu," liboval si Vavruška.

Střelec zmíněné branky na 2:2 Michael Lüftner prokázal při hlavičce důraz v zakončení. „Na míč se mnou skákal i náš gólman Grigar, který se při náporu přesunul k brance soupeře, a narazil do mě hlavou. Bylo tam z naší strany přečíslení, čehož jsme využili," liboval si teplický stoper.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava