Hlavní obsah

Skalák svoji Spartu vytrestal, jejího skalpu se však nedočkal

Putoval po hostováních, takže proti mateřskému klubu kopat nesměl. V létě však Jiří Skalák přestoupil do Mladé Boleslavi natrvalo, a tak poprvé proti svojí Spartě vyrukoval. Úspěšně s ohledem na vstřelený gól. Neúspěšně vzhledem ke konečnému výsledku 2:4 ve prospěch fotbalistů z Letné. „Radost z gólu mám, ale kazí mi ji, že jsme nevyhráli. Radši bych byl, kdybych gól nedal a vyhráli jsme,“ konstatoval zklamaně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský záložník Jiří Skalák si zahrál proti svým...

Článek
Fotogalerie

Z Liberce odchovance Martina Frýdka zpátky koupili, do Mladé Boleslavi jiné lvíče z domácího šampionátu jedendvacítek pustili. Přitom Jiří Skalák má minimálně od jara fazónu, že by se ani v základní sestavě Letenských neztratil. Má to logiku...?

„Je to osud Sparty, byť to může jednotlivě vypadat nelogicky. Máme spoustu mládežnických reprezentantů, vychováváme je i pro jiné kluby. Vždy proti nám nastupuje mnoho hráčů, co prošli Spartou. V lize jich působí asi padesát," zareagoval šéf klubu Daniel Křetínský.

„Nemůžeme prostě všechny kvalitní odchovance držet pod smlouvou. Volíme tedy hostování, jindy přestup do klubu, u něhož máme na hráče předkupní právo. Umožňuje nám to stáhnout si jej, když se mu daří. A neznamená to, že na tom automaticky finančně tratíme. Když si sečteme jeho plat po dobu působení v druhém klubu, je to někdy i naopak," zdůraznil Křetínský.

Pořád má Spartu rád

Bookmakeři už mohou vypisovat kurzy, za jak dlouho Sparta znovu zatouží také po Skalákovi. Hned při první příležitosti ji vytrestal gólem a soudě podle posledních výkonů, je jen otázkou času, kdy ho macecha začne lákat zpátky...

„Mám Spartu pořád rád. Zápas s ní jsem si chtěl hlavně užít. Prožil jsem v ní spoustu let, mám tam spoustu kamarádů. Těšil jsem se a utkání si vychutnával," líčil Skalák.

Třeba ve čtvrtek si volal s dlouholetým kumpánem Ladislavem Krejčím, před zápasem se pak zdravil a hecoval i s dalšími sparťany.

Příliš často inkasují

Gól jim dal, dočkal se však jen porážky. „Nepřišlo mi, že jsme byli horší. Také v minulých kolech jsme měli šancí hodně, je to škoda. Dát Spartě dva góly, není málo, ale bohužel jsme čtyři dostali. Opakuje se to - a to prostě nejde. Spartě přece není jednoduché dát tři, čtyři góly," neskrýval zklamání.

O to větší, že rozhodčí Příhoda domácím neuznal Kúdelův gól, kterým mohli jít do vedení.

„Kopal jsem roh a najednou viděl, že tam hlavičkuje sám. Měli jsme radost, že vedeme 3:2. Jenže gól prostě neplatil, nevím, co se tam stalo. Rozhodčí nám říkal, ať se podíváme druhý den na video, že nám neuškodil. Ale nevím, takových soubojů je hodně," myslí si Skalák.

Reklama

Související témata: