Hlavní obsah

Grigi narazil do mé hlavy a má asistenci, usmíval se Lüftner po vyrovnávacím gólu Teplic

Teplice

Jeho hlavičková trefa v 90. minutě rozjásala teplické fotbalisty na hřišti i téměř deset tisíc diváků v hledišti. Stoper Michael Lüftner totiž svým gólem zařídil remízu s Plzní 2:2. Severočeši tak o dva body obrali úřadujícího mistra a favorita ligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický stoper Michael Lüftner nebezpečně pálí na plzeňskou branku. Obránce Roman Hubník (vpravo) už nestihl zasáhnout.

Článek

Váš gól padl po trochu nepřehledné situaci. Jak to přesně bylo?

Do vápna soupeře si naběhl i náš brankář Tomáš Grigar. Narazil hlavou do mé hlavy, tím mě trochu posunul a nasměroval při hlavičkování. Byla to dobrá spolupráce, Grigi má asistenci (úsměv). Přítomnost dalšího hráče před brankou nám pomohla. Když jde gólman dopředu, může tam vnést menší chaos. Bránící hráči mají o práci navíc, protože vznikne přečíslení a ne všichni útočící hráči se dají pokrýt.

V čem spočívaly teplické záměry proti Plzni?Chtěli jsme na ně nastoupit, aby si nemohli rozehrávat míče. Když se dostanou do kombinace, jsou prakticky nezastavitelní. Přesto si vytvořili šance, vedli 2:0, ale i my jsme pak dali dva góly.

Vyčítáte si inkasované branky?

První padla po nepokrytí hráče, v tom jsme všichni. To se stane každému. Druhý gól přišel v poslední vteřině nastavení první půle, takže byl zbytečný.

Zápas poznamenaly i přerušení kvůli výpadku elektrického proudu a následný prudký liják.

Tu první okolnost jsem předtím v Teplicích ještě nezažil. Byla to nepříjemná komplikace, protože jsme o pár minut dřív dali gól a byli jsme psychicky nahoře. Trošku nás to přibrzdilo. A silný déšt? V něm se hraje lépe, když balón jezdí. V tom nevidím problém.

Teplice získaly po čtyřech ligových kolech pět bodů. Jak to koresponduje s vašimi představami?

Hráli jsme třikrát doma, jednou venku. Díváme se především na hru, která se zlepšuje. Myslím, že se zvedáme a jsme konkurenceschopní.

Reklama

Související témata: