Hlavní obsah

Učeň Korytář chce ve Zlíně přechytračit učitele Pánika

Zlín

Nespokojený byl trenér Radomír Korytář po utkání s Mladou Boleslaví především s defenzívou, změny v obranné řadě ale před sobotním zápasem 4. kola ve Zlíně nechystá. Minimálně jedné se naopak dočká záloha. Cílem je zlepšit podporu útoku. „V obranné čtveřici chyběla komunikace. Hráči se nedomlouvali. Ale nechci nad hráči lámat hůl po prvním nepovedeném výkonu. Mají mou důvěru, ale pokud by se to opakovalo, budeme muset ke změnám sáhnout,“ řekl Korytář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář.

Článek

Důvěru trenéra naopak nejméně pro nadcházející utkání ztratil jeden člen záložní řady. Konkrétní ale trenér být nechtěl. „Hra jednoho hráče se mi nelíbí a ze sestavy vypadne. Jméno po mě ale nechtějte, hráč se to musí dozvědět ode mne, ne z novin. Šanci dostane někdo jiný a uvidíme, jak se s tím oba srovnají," uvedl ostravský trenér.

Baník zatím ve třech zápasech vybojoval jediný bod za domácí remízu s Mladou Boleslaví. Ze Zlína by si proto rád odvezl výhru. „Trenéra Pánika velmi dobře znám, protože mě pět let v Baníku učil. I díky němu jsem nyní tam, kde jsem. Je pro mě velkou motivací ho porazit. Ale protože vím o jeho náročnosti, je mi jasné, že to bude nesmírně těžké utkání," svěřil se Korytář.

K silným stránkám Zlína řadí perfektně organizovanou defenzívu, bojovnost a důraz v soubojích před oběma brankami. Šest získaných bodů, které Zlín po druhém kole dokonce vystřelily do čela tabulky, ale nepřeceňuje. „Hráli s Jihlavou a s Bohemians, svou roli sehrála nováčkovská euforie. Teď je budou čekat silnější protivníci, ke kterým doufám, budeme patřit i my," řekl Korytář.

Do sestavy se po dvouzápasovém trestu může vrátit Marek Šichor, v útoku bude trenér znovu zřejmě sázet na Ghaňana Francise Narha, který v poslední utkání vstřelil dvě branky, ale kvůli potížím s úpony nedohrál. „Bolest cítím, ale úlevy v tréninku nemám. Nechci se na bolest vymlouvat," svěřil se Narh. Zda zvládne celé utkání, nebo opět jen jeho část, netuší. „Nedokážu to nyní říct. Ale trénuji naplno a jsem šťastný, že týmu pomáhám," uvedl Narh.

Tropické počasí, které všechny ostatní fotbalisty oslabuje, mu naopak vyhovuje. „U nás v Ghaně je teplo ještě větší, ale konečně se tady cítím jako doma. Je to hodně fajn. Možná i proto se mi teď daří a začal jsem dávat góly. Věřím, že v tom budu pokračovat," radoval se 21letý forvard. Utkání na hřišti nováčka Synot ligy začíná dnes v 17 hodin.

Reklama

Související témata: