Hlavní obsah

Zápis do historie! Gólman Zlámal dal gól ze hry! Baník podlehl, jeho fanoušci řádili

Praha
Aktualizováno

První pražské derby v tomto ročníku Synot ligy přineslo zápis do historie. Tomáš Berger z Dukly sice v utkání 4. kola dvakrát udeřil a připravil Klokanům hrůzný závěr půle. Bohemians 1905 ovšem korigovali a v nastavení srovnali zásluhou brankář Zdeňka Zlámala. Gólman coby autor trefy ze hry je v české lize mimořádností, dosud se to strážcům branky u nás dařilo nanejvýš z pokutového kopu. Nováček ze Zlína vyhrál nad trápícím se Baníkem 2:0. Ostudu ostravského týmu znásobili fandové, kvůli jejichž výtržnostem se skoro 20 minut nehrálo. V Olomouci vedli Brňané, Hanáci pak využili přesilovku - 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hrdina Bohemians 1905. Zdeněk Zlámal oslavuje svůj vyrovnávací gól v závěru utkání s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Ostravští potřebovali zabrat, ale nevycházelo jim nic. Poznar jim zasadil první ránu. Po hodině hry přišla další. Kaša byl vyloučen. Krátce na to bylo utkání přerušeno pro běsnění fandů hostů, kteří protrhli plot.

Po dvacetiminutové pauze se pokračovalo ve hře, Zlín měl další šance, Poznar nakonec přidal pojistku na 2:0. Jeho tým je v tabulce druhý těsně za Spartou. Baník se krčí u dna.

Nováček z Olomouce urval s Brnem alespoň bod. Hosté dohrávali od 76. minuty bez vyloučeného Škody, Olomouc stále čeká na první výhru.

V pražském derby pověst mírného favorita zprvu naplňovala Dukla, pak ale potvrdila, že proti Bohemians se jí dlouhodobě nedaří. Ztratila dvougólový náskok, Klokani v lize už posedmé v řadě venku neprohráli.

Zápletka přišla, když Čížek trefil Jeřábkovu ruku a Jindřišek za hosty proměnil penaltu. Jirásek pak pálil do břevna a v samém závěru po rohu hlavou vyrovnal brankář Zlámal, který radostí vysvlékl dres a utekl až na tribunu.

Není prvním brankářským střelcem v lize. Zdeněk Jánoš kdysi dal dokonce tři góly, ale všechny z pokutových kopů. Ze stejných situací skórovali i Petr Kouba a Radkové Černý a Sňozík.

Synot liga - 4. kolo
Pátek
Teplice - Plzeň 2:2
Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:4
Sobota
Zlín - Baník Ostrava 2:0
Branka: 36. a 90.+19 Poznar
Olomouc - Brno 1:1
Branky: 83. Chorý - 68. Zavadil
Dukla - Bohemians 1905 2:2
Branky: 44. as 45. Berger - 72. Jindřišek z pen., 90.+2 Zlámal
Neděle
17:00 Slavia Praha - Jihlava
18:00 Slovácko - Příbram
19:15 Jablonec - Liberec

Reklama

Související témata: