Hlavní obsah

O tomhle jsem vždycky snil! Ještě si to ani neuvědomuju, jásal střelec Klokanů, brankář Zlámal

Praha

Pověsil se do vzduchu jako v dávných dobách německá hlavičková „obluda“ Horst Hrubesch a trkl míč za záda brankáře Dukly Filipa Rady. Vzápětí ze sebe gólman Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal serval dres a pádil směrem k sektoru hostujících fanoušků. Vyskočil radostí na plot a nekonečně dlouho křičel góóól! Sudí Jílek mezitím ukončil zápas, který měl jasného hrdinu: Zlámala. Střelce vyrovnávacího gólu na 2:2...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal a jeho gólová hlavička v závěru utkání s Duklou.

Článek
Fotogalerie

„Splnil se mi sen. Představoval jsem si odmala, že půjdu na standardku a dám gól. Teď se mi to splnilo. Musím říct, že je to neskutečný pocit. Když gól chytíte, nemůžete slavit. O to víc si musíte vychutnat, když ho dáte. Byla to pro mě obrovská euforie, ještě si to ani pořádně neuvědomuju," soukal ze sebe šťastný Zlámal, který se naučil hlavičkovat při soubojích mezi baráky jako kluk.

„To jsem nikdy nechodil do branky, vždycky do pole," podotkl Zlámal. Zažil spousty zápasů, kdy brankář soupeře vyběhl v závěru zápasu na standardní situaci, ale nikdy od něj neinkasoval. „Naštěstí se mi to nikdy nestalo, doufám, že ani nestane," culil se.

Co se nepovedlo o den dříve v duelu s Plzní teplickému Tomáši Grigarovi, který se nachomýtl u vyrovnávací branky Teplic na 2:2, to Zlámal zvládl v sobotu večer na Julisce. „V Teplicích už to bylo na hraně, já jsem ho teď dal. Jsem prý první, komu se něco takového v české lize povedlo. Je to hezký," radoval se Zlámal, který měl však pro oslavu gólu připravený scénář.

„Bavili jsme se s kamarády z hecu, říkal jsem jim, že když dám někdy gól, vysvleču dres, a tam, kde je výjezd ze stadionu pro sanitky, vyběhnu a poběžím s dresem v ruce až na Moravu. A ať mě nikdo čtyři dny nečeká na tréninku. To byla samozřejmě nadsázka, na trénink půjdu," smál se Zlámal, kterého čeká příspěvek do týmové kasy za první ligový gól kariéry.

„Už mi říkali kluci, že mám zaplatit. Nevím už kolik. Musím se ale zeptat, jestli nemám ve smlouvě prémii za vstřelený gól, abych si to vykompenzoval," vtipkoval Zlámal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články