Hlavní obsah

Jablonec odvrátil potupu. Slavia poprvé zvítězila, Slovácku se zdařil obrat

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce ve šlágru 4. kola Synot ligy odvrátili potupnou prohru na domácí půdě. V Podještědském derby s Libercem na poslední chvíli vyrovnal Beneš na 1:1. Hosté se přitom na půdě prezidenta FAČR a majitele Jablonce Miroslava Pelty nadechovali k velké loupeži, těsné vedení ale neudrželi. Těšit je může, že s vedoucí Spartou zůstali jediným neporaženým týmem ligy a v tabulce jsou pátí. Ještě předtím se hrály duely v Edenu, kde Slavia vyhrála nad Jihlavou 4:0 a připsala si první vítězství v sezóně, i na Slovácku. Příbram tam po Rezkově trefě vedla, ale domácím se zdařil obrat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie oslavuje gól na 3:0 během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Slavia ze třech předešlých utkání vybojovala pouze bod a krčila se na předposledním místě tabulky. Proti Jihlavě jakoby ji osvěžil liják a rozpoutala kanonádu. Ukázala se i nová akvizice Jan Štohanzl. Třicetiletý hráč přišel na roční hostování z Mladé Boleslavi.

Palbu ale obstarával tradiční kanonýr Milan Škoda, který dal první a čtvrtý gól týmu, ale Simon Deli a Tomáš Souček, pro něž byly trefy premiérovými na ligové scéně.

Souboj kanonýrů se očekával na Slovácku. Domácí útočník Libor Došek, i hostující forvard Roman Bednář se trefili v novém ročníku už čtyřikrát, což je řadilo na dělené třetí místo tabulky střelců i se sparťanem Davidem Lafatou. Ale tentokrát pálil jiní. A stejně jako v předešlých třech bitvách těchto klubů se opět radoval domácí celek.

Příbramští si mohli dělat naděje na bodový zisk po trefě Jana Rezka. Ale vzávěru udeřili Vlastimil Daníček a Marián Kovář. Středočeši přišli o možnost dotáhnout se na jediný bod na Spartu.

Slovan vedl v Podještědském derby od 42. minuty po trefě Nizozemce Kevina Luckassena, ale v poslední minutě zařídil dělbu bodů Vít Beneš. Liberec zůstal neporažený. Jablonec naopak ve třetím kole po sobě nevyhrál.

Oba týmy čeká ve čtvrtek úvodní zápas 4. předkola Evropské ligy. Liberec hraje s Hajdukem Split a Jablonec s Ajaxem Amsterdam.

Synot liga - 4. kolo:
Slavia - Jihlava 4:0
Branky: 8. a 65. Škoda, 29. Deli, 59. Souček
Slovácko - Příbram 2:1
Branky: 80. Daníček, 86. Kovář - 23. Rezek
Jablonec - Liberec 1:1
Branky: 90. Beneš - 42. Luckassen

Reklama