Hlavní obsah

Brněnský záložník Pavel Zavadil se blíží k čtyřicítce! A pořád válí

Petr MarekSport.czPrávo

Nečekaně skvělý start do ligy mají za sebou fotbalisté Brna. Překvapivě jsou zatím třetí a lví podíl na to mám zkušený sedmatřicetiletý záložník Pavel Zavadil. Výborným výkonem a krásným gólem přispěl k bodu i v Olomouci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský kapitán Pavel Zavadil si vede míč v ligovém zápase proti Slavii Praha.

Článek

Jak jste akci, z které jste se dostali do vedení, viděl?

Byla krásná. Škoda mi to dal pod sebe a já to levou parádně trefil. Mrzí mě však, že to nevedlo ke třem bodům. Měli jsme k nim blízko, ale vlastní blbostí jsme to zpackali.

Škodovi, který se nechal hloupě vyloučit, asi vyčiníte?

Nevím. Tu situaci jsem neviděl. Až na videu zjistím, co se stalo. Pak možná.

Po vedoucím gólu jste se zbytečně zatáhli...

Sigma od začátku hrála na dlouhé balóny a na to jsme nějak reagovali. Po vyloučení Škody poslala dopředu dva vysoké hráče, takže taktika byla jasná. Navíc s přibývajícím časem nám ubývaly síly. Nebylo tedy co vymýšlet.

Výkon, který jste podali, byl ale velmi slušný...

Po dlouhé době to bylo venku od nás dobré, hodně bojovné. Sigma sice měla více šancí, ale i my jsme si nějaké vytvořili. Nechyběly pěkné momenty a tak divák byl určitě spokojený, byť více asi ten brněnský.

Pro vás to byl asi duel specifický. Pocházíte z Pňovic, tedy z obce nedaleko Olomouce?

Je to tak. Vždycky se sem strašně těším. Vyrůstal jsem tady, znám tu vše, jezdím za rodiči, jsem tu jako doma, je tady krásný stadión. Zkrátka, vždycky se sem těším.

Po trávníku jste ve svých letech lítal jako mladík, jak to děláte?

Udržuji se. Snažím se poctivě trénovat a funguje to. Musím ale říct, že teď, když nehraji tolik zezadu, je to pro mě náročnější. Musím více napadat a to vyžaduje kondici. Ale nestěžuji si. Prostě mi to jde a za to jsem rád. A ještě důležitější je, že se daří celému týmu. To je to hlavní.

Reklama

Související témata: