Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:1Slovácko otočilo v posledních minutách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Rezek 0 : 1
80. Daníček 1 : 1
86. Kovář 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili ve čtvrtém kole první ligy Příbram 2:1. O vítězství rozhodli domácí fotbalisté až v samém závěru zápasu, když v rozmezí šesti minut brankami Vlastimila Daníčka a Mariana Kováře otočili výsledek. Příbrami vedla od 23. minuty gólem Jana Rezka a k vítězství jí nepomohl ani výborný výkon brankáře Aleše Hrušky. Středočeši tak nevyužili šanci dotáhnout se na jediný bod na vedoucí Spartu.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Petr Reinberk ze Slovácka v utkání s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Příbram předváděla v prvním poločase nápaditější a kombinačně pohlednější fotbal. Hrozila křídelními útoky, kterým chyběla přesnost v koncovce. Slovácko zápolilo s přechodem do protiútoku. Obránci volili většinou pouze nakopávané míče na útočníka Doška, kterého však důsledně střežili za výpomoci spoluhráčů stopeři Hájovský se Zápotočným.

Po sérii chyb Slovácko ve 23. minutě inkasovalo první gól. Ve středu pole ztratil míč Valenta a Rezek v protiútoku šikovně obešel domácího stopera Radu a chytrým lobem přehodil vybíhajícího brankáře Heču. Příbram si vypracovala i několik dalších šancí, nejblíže ke skórování byl útočník Bednář, jenž trefil jen boční síť.

Z mátožné hry se Slovácko vzpamatovalo až těsně před koncem poločasu, kdy vynikl hostující brankář Hruška. Ten chytil z bezprostřední blízkosti ránu Hlúpika a vzápětí i nedůrazný pokus Valenty.

Po změně stran Slovácko výrazně zvýšilo svou útočnou aktivitu. Získalo územní převahu. Nejblíže k vyrovnání měl po hodině hry Valenta, jehož střelu k tyči brankář Hruška vyrazil. A Hruška čaroval i při dalších šancích domácího týmu. Chytil z bezprostřední blízkosti další Valentovu gólovou střelu a vyrazil trestný kop Havlíka z hranice trestného území.

Po drtivém závěrečném tlaku Slovácka ale Hruška čisté konto neudržel, v 80. minutě nedosáhl na Daníčkovu přesnou ránu z 18 metrů. O šest minut později zaváhali zadáci Příbrami podruhé, když nechali za svými zády volného Kováře, který druhým gólem pečetil tlak Slovácka.

Fotbalová Synot liga - 4. kolo:
1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:1 (0:1)
Branky: 80. Daníček, 86. Kovář - 23. Rezek. Rozhodčí: Marek - Peřina, Antoníček. ŽK: Chvátal, Košút, Došek, Kovář - Bednář. Diváci: 4431
Slovácko: Heča - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk - Daníček - Diviš (61. Kovář), Valenta, Havlík, Hlúpik (89. Břečka) - Došek. Trenér: Habanec
Příbram: Hruška - Sus (88. Hadaščok), Hájovský, Zápotočný, Končal - Krameš (64. Brandner), Hnaníček - Pilík, Rezek, Štípek (85. Jiří Mareš) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš

Reklama