Hlavní obsah

Kovář splnil funkci žolíka. Zůstal jsem volný, asi mě neznali, smál se útočník Slovácka

Praha

Dlouho marně dobývali příbramskou branku, ale v posledních deseti minutách předvedli famózní obrat. Díky trefám Daníčka a střídajícího Kováře nakonec fotbalisté Slovácka Středočechy přetlačili a vydolovali za výhru 2:1 všechny tři body.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Střelec vítězného gólu Slovácka Marián Kovář (uprostřed) v souboji s Matějem Končalem (vlevo) a Jiřím Marešem z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

„Zůstal jsem na chvíli úplně volný. Nikdo si mě nevšímal, a tak jsem splnil funkci žolíka. Asi mě Příbramští neznali," smál se autor vítězné branky Marián Kovář, který po nepovedeném angažmá v Jablonci restartuje v mateřském Slovácku kariéru. „Nebyl to žádný pohledný fotbal, avšak díky obrovské dramatičnosti se snad musel divákům líbit. Výsledek jsme otočili zásluhou enormní bojovnosti a neutuchající vůle," tvrdil Kovář, který by si rád vydobyl místo v základní sestavě. „Ještě musím ovšem dohnat po zranění fyzičku," připustil.

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec přemítal, proč si jeho tým počínal do přestávky tak nervózně. „Projevilo se to v nepřesnosti přihrávek. Docela mě mrzelo, jak přemrštěně negativně na to část hlediště reagovala. Vždyť máme v mužstvu řadu mladých kluků, kteří teprve sbírají ligové zkušenosti. Po změně stran jsme úsilí ještě zvýšili, naopak Příbram trochu zvadla. Prosadili jsme se nakopávanými balóny na Libora Doška, který je skvěle sklepával spoluhráčům," radoval se Habanec z vhodně zvolené taktiky.

Nepochopitelně ztracené body, štvalo Tobiáše

Přitom Příbramští v Uherském Hradišti od 23. minuty vedli, Jan Rezek se prezentoval skvělým sólem a technickým zakončením. „Poslal jsem míč do sítě mezi nohama brankáře Heči, bylo to i o štěstí. Žádnou velkou radost z gólu bohužel mít nemůžu, když jsme v závěru zápas tak zbabrali. Až příliš brzy jsme se začali soustředit na defenzívu, navíc se nám ke konci vůbec nedařilo pokrýt vysokého Doška. A taky nám už trochu ubývaly síly," vypočítal Rezek příčiny porážky.

Trenér Příbrami Zdeněk Tobiáš uznal, že Slovácko vyrovnalo zaslouženě. „Aspoň bod jsme si ale odvézt měli. Netuším, proč si kluci začali myslet, že už to nějak dokopou. Najednou jsme přestali stíhat a dobře rozehrané utkání jsme nepochopitelně ztratili," štvalo ho.

Tobiášovi vadilo, že jeho celek nezvýšil do pauzy na 2:0. „Vždyť první půli jsme měli skoro celou pod kontrolou, avšak vytěžili jsme z převahy dost málo. Pak se to všechno úplně otočilo a poslední minuty jsme vůbec nezvládli," marně hledal důvody kolapsu svého týmu.

Reklama

Související témata: