Hlavní obsah

Byla to náhoda, trefili mě do kolena. Aspoň jsme ale vyrovnali, řekl po derby jablonecký Beneš

Jablonec

Už to vypadalo, že Podještědské derby pro sebe získá Liberec, ovšem nedělní dohrávka 4. kola Synot ligy ale nakonec neměla vítěze. Jablonec spasil v 90. minutě stoper Vít Beneš, i tak je ovšem pro aspiranta na nejvyšší příčky bod málo, neboť ve čtyřech kolech už poztrácel 7 bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vít Beneš (vlevo) z Jablonce a Kevin Luckassen z Liberce.

Článek
Fotogalerie

„Byla to náhoda, štěstí, trefili mě do kolena. Ale zaplaťpánbůh, že jsme aspoň vyrovnali," uvedl po utkání Beneš, od něhož se, po odkopu jednoho z libereckých hráčů, odrazil míč za záda brankáře Tomáše Koubka.

Pro Slovan to byl smolný okamžik, dotýkal se cenných tří bodů, které jim přiblížila hlavička Kevina Luckassena ze závěru první půle. Jenže potřetí v řadě v lize bral pouze bod. „Převládají ve mně dvojí emoce. Pozitivní z našeho výkonu, nejsem ale spokojený, že máme jen bod. Bohužel v devadesáté minutě jsme odkopávali balon a trefili soupeře," řekl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

„Je to ztráta dvou bodů, ale vzhledem k vývoji utkání jsme asi bod získali. Obhajovat pozice z minulé sezóny je vždycky těžké," podotkl domácí kouč Jaroslav Šilhavý.

Oběma mužstvům chyběly opory, domácím obránce Filip Novák, Liberečtí zase postrádali kapitána Davida Pavelku. Slovan provázely zdravotní patálie celou druhou polovinu týdne, několik hráčů zápasilo s teplotami a virózou. Někteří „nalomení" i nastoupili. „Musím před kluky vzhledem k těmto okolnostem smeknout, mají můj kompliment," pověděl Trpišovský.

Pro oba rivaly se jednalo o generálky na čtvrteční úvodní zápasy play off Evropské ligy - Liberec doma přivítá Hajduk split, Jablonec čeká duel na půdě Ajaxu.

Reklama

Související témata: