Hlavní obsah

Měli jsme to ve svých rukou, ale přišel ten divný gól, smutnil po derby liberecký Koubek

Po přestávce lapil obrovskou šanci jabloneckého Wágnera, zvládl s klidem i několik dalších ošemetných situací před brankou Liberce. Nakonec ale brankář Slovanu Tomáš Koubek v Podještědském derby na půdě Jablonce inkasoval kuriózní gól v poslední minutě. „Nazval bych to smolným gólem. Je to škoda, byli jsme kousek od vítězství," řekl Koubek po nedělním duelu, který skončil remízou 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Wágner z Jablonce a brankář Liberce Tomáš Koubek.

Článek

Kapituloval jste ze situace, kdy jeden z vašich spoluhráčů trefil při odkopu do kolene domácího Beneše, míč skončil v šibenici. Dalo se gólu vůbec zabránit?

První střelu Beneše jsem viděl na poslední chvíli, naštěstí mě trefil do rukou, jenže balon se k němu odrazil zpátky, s tečí skončil míč v šibenici. Jestli jsem to mohl chytat? Nazval bych to smolným gólem.

Ztratit výhru v poslední minutě v derby bude asi mrzet dlouho...

Celý zápas jsme to měli ve svých rukou, v závěru poločasu jsme dali gól. Jablonec po přestávce přidal, měl velkou sílu, vynutil si tlak, jenže nám se vedení dařilo držet. Nakonec jsme dostali ten divný gól... To se stává, ale i tak si troufám říct, že jsme hráli dobře a že pro nás výkon může být vzpruha.

Vzhledem k průběhu zápasu, považujete bod z trávníku rivala za ztrátu?

Odehráli jsme dobrý zápas, měli jsme další šance, že kterých jsme mohli přidat další góly. Měli bychom dát hlavy nahoru, ve čtvrtek hrajeme znovu, není čas zoufat si se sklopenými hlavami. Předvedli jsme dobrý výkon, dojem zkazil akorát ten inkasovaný gól.

Měli jste problémy se sestavou, někteří hráči byli v týdnu na kapačkách, nehrál kapitán Pavelka. Bylo těžké vypořádat se s potížemi?

Když se podíváte na naši sestavu posledně s Duklou a tu proti Jablonci, chyběl nám prakticky celý střed zálohy. Museli jsme změnit rozestavení, hráli jsme na dva útočníky. Samozřejmě, problém to trochu byl, tím spíš v tak důležitém a těžkém zápase. Kluci, kteří nastoupili, to ale zvládli.

Ve čtvrtek vás čeká úvodní duel play off Evropské ligy s Hajdukem Split. Vzhledem k výkonu v Jablonci, jste optimistou?

Myslím, že před čtvrtkem nám výkon z Jablonce může pomoct. Jejich síla je spíš v ofenzivě, určitě chceme hrát aktivně a uhrát co nejlepší výsledek, abychom k odvetě do Chorvatska jeli v relativním v klidu. Věřím, že budeme mít k dispozici tu nejsilnější možnou sestavu.

Reklama

Související témata: