Hlavní obsah

Sparta si pojistila reprezentanta Dočkala smlouvou až do roku 2020

Praha
Aktualizováno

Má za sebou štace v Turecku a Norsku a během léta neskrýval, že další zahraniční angažmá ho stále láká. Zatím se však odkládá na neurčito. Šestadvacetiletý záložník Bořek Dočkal prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou. Reprezentant teď má v ruce smlouvu na nezvykle dlouhé období - na Letné se upsal až do konce sezóny 2019/2020. Sparta o tom informuje na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal se upsal Spartě až do roku 2020...

Článek

Odchovanec Slavie přišel na Letnou před dvěma lety z Trondheimu a rychle se zařadil mezi klíčové záložníky. „Ve Spartě je každý rok o co hrát, navíc jsme tu moc spokojení s rodinou. Věcí, které mě přiměly smlouvu prodloužit, bylo hodně," avizoval Bořek Dočkal.

Produktivní reprezentant teď má v ruce opravdu dlouhodobý kontrakt. "Moc si toho vážím. Prodloužení smlouvy je pro mě - při mém věku a formě - velmi důležité. Byla spousta věcí, které mě přesvědčily, že má smysl tady zůstat. Navíc i délka smlouvy je dobrým signálem toho, že naše spolupráce funguje."

Spokojený je samozřejmě i klub. „Bořka vnímáme jako jeden z pilířů mužstva, na kterých chceme stavět i do budoucna. Proto jsme rádi, že jsme se domluvili na dlouhodobé spolupráci. Věříme, že společně dosáhneme dalších úspěchů," libuje si člen představenstva Jakub Otava.

Podobně postupují velké kluby

„Prodloužení kontraktu znamená vyjádření důvěry v hráčovy služby a stabilitu jeho výkonů. Délka nového kontraktu svědčí navíc o tom, že Sparta postupovala v jeho případě podobně, jak to dělají velké světové kluby, pokud si chtějí pojistit své klíčové hráče," poukázal hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Sám hráč zdůrazňuje, že v jeho rozohodování hrály velkou roli ambice. "Sparta každý rok bojuje o úspěchy doma i v Evropě, každý rok hraje o titul. Samozřejmě jsem musel zohlednit i rodinu. Jsme tady doma, kde je všechno o dost jednodušší než v zahraničí."

Na Letné už se cítí jako doma. "V každém jiném klubu to nějakou chvíli trvá, než si člověk zvykne, ale přiznám se, že tady to bylo o dost lehčí. Dokonce si přijdu, že jsem tu o dost déle, než dva roky. Jasně, přispělo k tomu to, že jsem se vrátil domů ze zahraničí, a tak se mi aklimatizace zdá snazší, ale i tak se v klubu cítím vážně dobře," popisuje Dočkal pro sparta.cz.

Reklama

Související témata: