Hlavní obsah

Statistika: Klokani si plichtu v derby vyběhali

Praha

Běhali, běhali, až si remízu na Julisce vyběhali. Tak lze popsat počínání fotbalistů Bohemians 1905 v pražském derby na Dukle. Statistiky totiž odhalily, že klokani měli hned dva nejlepší maratónce 4. kola fotbalové Synot ligy. Ke dvanácti kilometrům se přiblížil David Bartek, hned za ním skončil Josef Jindřišek. A i když prohrávali o dva góly, nakonec remízu 2:2 hosté vydřeli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Dukly a Josef Jindřišek (vpředu) z Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Velkým překvapením je nováček ze Zlína. Nejenže teď doma porazil ostravský Baník, ale Róbert Matejov se také stal nejlepším sprinterem kola.

Nejvíce střel si připsal na své konto mladoboleslavský Jasmin Ščuk. V utkání se Spartou vystřelil hned šestkrát, z toho třikrát na branku. Nejvíce přesných přihrávek zase vyprodukoval Marek Hanousek z Dukly. Celkem 72. Ve vyhraných soubojích kraloval Lukáš Magera z Mladé Boleslavi. Hned třicet jedna z padesáti.

Tým z města automobilů byl celkově nejaktivnější ve střelbě. Svěřenci Karla Jarolíma to na Spartu zkoušeli jedenadvacetkrát, přesto nakonec prohráli 2:4. V přesných přihrávkách se zaskvěla pražská Dukla. Číslo 473 nikdo z ostatních týmů nepřekonal.

Reklama