Hlavní obsah

Vrba odečítá záložníky jako v Nemocnici na kraji města. Vácha musí na operaci

Aktualizováno

Záložníky fotbalové reprezentace kosí zranění. Poslední obětí je sparťan Lukáš Vácha, který odkulhal ze čtvrtečního duelu play off Evropské ligy s Thunem již po půlhodince. Letenský klub na svých stránkách uvedl, že hráč se v sobotu podrobí artroskopické operaci zraněného kolena a zmešká minimálně nedělní zápas fotbalové ligy s Duklou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Vácha musel opustit trávník už v první půli.

Článek
Fotogalerie

Hned na hřišti to nevypadalo s Lukášem Váchou dobře. "Musíme si počkat, ale obávám se, že to nebude jen otázka tří, čtyř dnů," kabonil se trenér Zdeněk Ščasný.

Doba Váchovy rekonvalescence zatím nebyla stanovena. V sobotu každopádně podstoupí artroskopickou operaci kolene.

Kouč národního týmu Pavel Vrba si už může připadat jako v seriálu Nemocnice na kraji města, kde má jeden z dílů název Odečítání.

Vždyť již v úterý trenér reprezentace oznámí nominaci na kvalifikační duely s Kazachstánem a v Lotyšsku. A z pěti záložníků, jež nasadil do základní sestavy v posledním červnovém duelu na Islandu, jsou momentálně hned čtyři mimo! Zraněný je nejen kapitán Rosický, ale také Plašil a Pilař. A teď se k nim přidal ještě Vácha...

Posledním statečným ze zmíněné pětice tak zůstal sparťan Dočkal. Dá se očekávat, že větší prostor tak znovu dostanou Darida s Krejčím, Vrba však bude muset povolat také nějaké nové tváře.

Reklama

Související témata: