Hlavní obsah

Postup fotbalistů na MS nejspíš protáhne podzimní část ligy

PRAHA

Postup fotbalové reprezentace na mistrovství světa s sebou nejspíš přinese i zásah do termínového kalendáře domácí Gambrinus ligy. Nejvyšší domácí soutěž měla v plánu sehrát na podzim 16 kol, ale aby měla na jaře dostatek prostoru k přípravě reprezentace, skončí podle všeho letošní část až 17. kolem, které by skončilo 19. prosince. Záměr potvrdil sportovní ředitel svazu pro profesionální fotbal Ivo Lubas.

Článek

Původně měla soutěž končit před zimní přestávkou prvním "jarním" kolem, které se bude hrát během druhého prosincového víkendu. Postup na šampionát však uvedl do hry druhou variantu, na níž se kluby domluvily předběžně už v červnu při losování ligového ročníku.

"Už tehdy jsme upozorňovali, že možná k této variantě přistoupíme, abychom co nejvíce zkrátili jarní program. Navíc koncem roku bývá počasí lepší než v únoru," vysvětlil záměr v rozhovoru pro ČTK Lubas, který prý celou záležitost stačil předběžně projednat s klubovými činovníky už po středečním postupovém duelu na Letné.

"Zatím mám pocit, že dojde ke shodě. Případně to vyřešíme nejdéle 5. prosince na ligovém shromáždění," řekl svazový funkcionář.

Pokud na alternativní řešení dojde, skončí fotbalový podzim v pondělí 19. prosince a liga by se mohla dohrát už 7. května; do startu mistrovství světa pak bude zbývat ještě měsíc.

Reklama

Související témata: