Hlavní obsah

Baník opět padl. Nepochopitelná individuální selhání, láteřil trenér Korytář

Ostrava

Ostravská mizérie nebere konce. Ani v pátém utkání fotbalisté Baníku nedosáhli na výhru a nadále se s jediným získaným bodem krční na samém dně prvoligové tabulky. Slavii stačilo k výhře 3:1, na kterou v Ostravě dosáhla po dlouhých sedmi letech, pozorně bránit, vyrážet do protiútoků a využívat individuálních chyb v defenzívě Baníku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na trávníku v nefotbalové pozici Davor Kukec z Baníku.

Článek
Fotogalerie

„Hned z první standardky dostaneme gól po naprostém selhání bránícího Kukece. A totéž se opakovalo i při druhém gólu v závěru poločasu, kdy Holzer zcela nezvládl v šestnáctce souboj jeden na jednoho se Škodou. Jsou to pro mne nepochopitelná individuální selhání, kterých je v každém zápase více, než dost," láteřil po čtvrté ligové porážce trenér Baníku Radomír Korytář.

Baník přitom začal poměrně slušně, patřilo mu ale jen prvních sedm minut. A kdo ví? Kdyby povedená střela Kukece z úvodu Berkovce v brance Slavie dokázala zaskočit, mohlo nabrat utkání jiný směr. „Možná to tak mohlo vypadat, ale nebylo to vůbec jednoduché utkání. Domácí nás ze začátku zatlačili, pak nám ale vyšla standardka a tím jsme si to trochu usnadnili. Mohli jsme chodit do brejků a to nám vyhovovalo," svěřoval se kanonýr Slavie Milan Škoda, který v Ostravě přidal pátou a šestou branku v sezóně a prodral se do čela střelecké tabulky.

Slávisté vyhráli druhé utkání v řadě a po nepovedeném začátku ligy začínají v tabulce stoupat. „Ale nesmíme si myslet, že máme to nejhorší za sebou. Začátek soutěže jsme nechytili a bodů máme málo," varoval před sebeuspokojením po výhře 4:0 na Jihlavou a 3:1 v Ostravě kouč Slavie Dušan Uhrin ml..

„Do Ostravy jsme jeli s jasným cílem vyhrát. Věřili jsme brejkům a to nám vyšlo. Přesto tam byly chvíle, kdy jsme se zbytečně zatáhli a velmi vážně hrozilo, že nás Baník ztrestá," upozorňoval na nedostatky Uhrin.

Zatímco Slavia může prožít dvoutýdenní přestávku v relativní pohodě, v Baníku mají nad čím přemýšlet. Například, jak ve čtvrtek zvládnout pohárový zápas na půdě divizního Rýmařova. Výkon, kterým se hráči prezentovali zejména v první půlce utkání proti Slavii, by na postup stačit rozhodně nemusel. „Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát. Ale ani na popáté se nám to nepodařilo. Evidentně asi něco nefunguje," lamentoval jediný střelec Baníku Slovák Patrik Mišák

Reklama