Hlavní obsah

Tohle byl můj nejlepší zápas, přiznal útočník Bohemians Schick

Praha

Devatenáctiletý útočník Patrick Schick poprvé nastoupil v sobotu proti Příbrami v základní sestavě nejen v Bohemians, ale i v součtu se Spartou, odkud v Ďolíčku hostuje. Poprvé také odehrál celý zápas a byl jeho nejlepším hráčem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick z Bohemians 1905 během utkání Synot ligy.

Článek

Byl to váš nejlepší zápas?

Dá se to tak říct. Proti Příbrami se mi celkem dařilo, měl jsem ze svého výkonu i dobrý osobní pocit.

Nahrál jste na vedoucí gól Bartekovi, ale vypadalo to, že už se s míčem dostanete za brankovou čáru. Jak se vám podařilo odcentrovat?

V první fázi té akce obránce trochu zaváhal, mohl mě dorážet. Míč jsem si do něj naváděl. Naznačil jsem mu kličku, ale necentroval, protože by míč zblokoval. Podruhé už jsem ji udělal a poslal oblouček na vzdálenější tyč, kde jsem instinktivně cítil Davida Barteka. Míč k němu prošel a on dal gól.

Sám jste ale také mohl minimálně jeden dát...

Za stavu 1:1 jsem chtěl dávat míč k tyči, ale vyšla z toho taková šmudla... Při jednom našem protiútoku jsem pak viděl Acostu, chtěl jsem mu dát míč, byl v dobré pozici, ale obránce mi přihrávku zblokoval. Trochu jsem si balón ukopl. Pár setinek sekundy a měli jsme další šanci. V závěru zápasu už mi chyběly i síly, takže technické provedení nebylo dobré.

Přičítáte tyhle chyby nezkušenosti?

Je mi devatenáct, v lize jsem nastoupil posedmé, takže ano. Vymlouvat se na to ale nebudu. Chybí mi nejen zkušenosti, ale především klid v rozhodujícím okamžiku. Uvidíme, jak to bude dál.

Berete bod s Příbramí jako zisk, nebo ztrátu?

Jednoznačně jako ztrátu. Tři předchozí zápasy jsme remízovali, už jsme chtěli vyhrát. Bohužel to nevyšlo, jsme zklamaní, protože jsme na tři body měli.

Čím si vysvětlujete, že sice sbíráte bod k bodu, ale nevyhráváte?

Pokaždé nám jeden gól chybí. Proti Příbrami ale měla naše hra jiné parametry, byla dobrá. Oproti předchozím utkáním jsme si tři body zasloužili, i když remízy v Jablonci a na Dukle jsou cenné. Jenže nesmíme ztrácet doma a to se nám stalo s oběma nováčky.

Nejedete na remízový rekord?

Chceme vyhrávat, remízy dobré nejsou. Před reprezentační pauzou jsme si chtěli vylepšit bodový účet. Bohužel to zase nevyšlo... Musíme na tom zapracovat.

Vy jste si troufl úspěšně i na slavnou Zidanovskou kličku...

Jedna se mi povedla, už když jsem nastoupil za Spartu, teď znovu. Vyplyne to ze situace, kdy se hodí ji použít. Na tréninku je ale moc nedělám, zkusím je jen občas.

V útoku jste hrál s Akulininem. Oba jste vysocí, nepřekáželi jste si?

Kdepak, zkoušeli jsme spolu hrát i v přípravě. Nepřekážíme si. V první půli jsme se dobře doplňovali. Spolupráce určitě nebyla špatná.

Reklama

Související témata: