Hlavní obsah

Musíme sbírat body po třech a ne po jednom, litoval Bartek zahozených šancí

Praha

Osmadvacetiletý záložník David Bartek v sobotu nastartoval Bohemku gólovou rybičkou. Nakonec ale získali klokani zase jen bod. Počtvrté za sebou a podruhé doma. „Výkon proti Příbrami byl lepší, než v minulých domácích zápasech, ale chyběli tomu góly, i když šance jsme měli, ale neproměnili jsme ani ty největší,“ litoval Bartek. „Hodně blízko ke gólu jsme měli při úniků tři proti jedinému obránci. Patrik Schick to udělal dobře, kdyby míč prošel na Acostu, šel by sám na gólmana. Bohužel obránce to vystihl. Škoda, protože takové maličkosti pak rozhodují zápasy,“ krčil smutně rameny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložníka Bohemians David Bartek (dole) v souboji s Filipem Novákem z Jablonce.

Článek

Rozhodně však nepropadá malomyslnosti. „Musíme vyjít z toho, co bylo v tomhle utkání dobré, a bylo toho dost, a zapracovat na odstranění chyb a dotažení našich akcí i proměňování šancí," hledal recept. „Po tomhle utkání tyhle věci mrzí dvojnásob. Pro nás je remíza s Příbramí velkou ztrátou, protože jsme po předchozích třech remízách v řadě chtěli vyhrát a před reprezentační pauzou mít větší klid. Doma musíme sbírat body po třech a ne po jednom," zdůraznil Bartek.

Rybička k výhře „nedoplula"

Jeho gól byl parádní. Položil se do vzduchu a hlavou poslal míč do odkryté branky, navíc té pod domácím kotlem. „Čekal jsem spíš, že bude Patrik Schick prostřelovat míč pozemi. On to ale udělal chytře a dobře ho od lajny dloubnul. Hruška ho konečky prstů trochu nadzvedl, tak jsem skočil rybičku a soustředil se, abych balón poslal do brány, což se povedlo. Bohužel na tři body ten gól stejně nestačil," popsal Bartek svoji trefu.

Bohemka si dokáže vytvořit šance. Jejich proměňování je ale problém. „Góly nám opravdu chybějí. Stačilo by nám, i kdybychom třeba vyhráli 1:0. Navíc zbytečně inkasujeme, ještě jsme ani jedno utkání neodehráli s nulou vzadu. S Příbramí jsme odehráli dobrý zápas, od něj se musíme odrazit a konečně tu smůlu v zakončení zlomit," pravil odhodlaně.

Bartek ale ví, že není bod jako bod. Některé jsou plusové, jiné ztrátové. „Ten s Příbramí je určitě ztrátový, stejně jako s Olomoucí. Ten sobotní ale mrzí víc, protože jsme odvedli opravdu dobrý výkon, což se o tom s Olomoucí říct nedá. Samozřejmě bod z Jablonce má velkou cenu, stejně jako ten z Dukly, o němž rozhodl gólem brankář Zlámal. Bod z Julisky bych nazval určitě z těch čtyř nejšťastnějším. To štěstí potřebujeme v koncovce," vypočítal Bartek. „Možná by to Zlámal zase zlomil, ale bohužel tentokrát dopředu nešel," pravil s lehkým úsměvem.

Reklama

Související témata: