Hlavní obsah

Lafata kontra Berger, Sparta bude hájit domácí sérii s Duklou

Praha

Slávista Milan Škoda se v sobotu večer prostřílel do čela tabulky střelců fotbalové ligy. Má už šest zářezů, ale nemůže si být jistý, zda ho ještě v neděli někdo nepředstihne. Třeba malé pražské derby nabídne duel dvou jeho pronásledovatelů - čtyřgólový David Lafata bude hostit pětigólového Tomáše Bergera. Zápas Sparta - Dukla se hraje od 19:15, přímý přenos vysílá O2 Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata ze Sparty (uprostřed) v utkání s Duklou.

Článek

Letenští musejí rychle doléčit šrámy ze čtvrteční bitvy s Thunem, v níž zřejmě až do konce podzimu přišli o záložníka Lukáše Váchu. A jelikož je hned ve čtvrtek čeká odveta na umělém trávníku ve Švýcarsku, sestava pro derby se nejspíš obmění.

„Nějaké absence máme, takže je dobře, že se nás na hřišti točí víc. Když se nám podaří postoupit do Evropské ligy, zápasů bude na podzim hodně. Proto je důležité, aby byl každý připravený," říká v rozhovoru pro klubovou televizi záložník Josef Hušbauer.

Sparta prohrála s Duklou jediný z osmi zápasů v nejvyšší české soutěži. Doma pak s ní ještě nikdy neprohrála - připsala si tři výhry, jednu remízu a vždy udržela čisté konto.

Dukla zkusí podat výkon na hranici možností

„Rádi bychom na pozitivní bilanci navázali, ale čekáme těžký zápas s ofenzivně laděným soupeřem. Jsem rádi, že máme kádr natolik široký. Vzhledem k vytížení pak můžeme případné změny udělat," avizuje asistent trenéra Zdeněk Svoboda.

„Ve čtvrtek hrála Sparta o Evropskou ligu a příští týden je čeká odveta. Budou to mít určitě v hlavě a my se toho budeme snažit využít. Nicméně k tomu, abychom uspěli, musíme předvést výkon na hranici našich možností. Být efektivní v útoku a zároveň dobře bránit. Nebude to jednoduché, ale budeme se o to na Spartě snažit," ujišťuje před utkáním na hřišti lídra tabulky Luboš Kozel, trenér Dukly.

Reklama

Související témata: