Hlavní obsah

Tobiáš se bál o Bednáře

Příbram v Ďolíčku neumí. Z jedenácti prvoligových zápasů tu nevyhrála ani jednou a v sobotu získala teprve druhý bod po remíze 1:1. S ní byl ale kouč Středočechů Pavel Tobiáš spokojený. Při utkání zažil několik těžkých momentů, zejména když dva těžké údery do kolena dostal nejlepší střelec týmu, čtyřgólový Roman Bednář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš

Článek
Fotogalerie

„Bohemka, s vědomím, že potřebuje doma získat tři body, do zápasu doslova vlítla. My jsme její tempo vůbec nezachytili. Všude jsme byli o krok později. Sice jsme nějakým způsobem bránili, ale nebylo to podle mých představ a zcela po právu jsme dostali branku. Poté jsme trochu zbystřili v defenzívě, ale dopředu jsme toho udělali strašně málo. Přesto tam byly dva centry, z jakých umí dát Roman Bednář gól. Jednou ho ale přistrčil spoluhráč a podruhé minul. Bohemka dál hrála výborně a my jsme jí jen sekundovali. O poločase jsem trochu zvýšil hlas, abych hráčům zdůraznil, že tudy cesta nevede," ohlédl se za první půlí kouč Příbrami Pavel Tobiáš.

Hráči si vzali jeho slova k srdci a výkon hostů se po změně stran zlepšil. „Druhý poločas byl z naší strany diametrálně odlišný. Přidali jsme na tempu i důrazu, vyhráli jsme víc osobních soubojů. Vytvářeli jsme si slibné přechodové situace, ale bez efektivního zakončení. Od naší ofenzívy bych v tomto směru čekal daleko víc. Přesto jsme dali vyrovnávací gól a zápas jsme dotáhli do remízového konce. Vzhledem k tomu, jaký výkon Bohemka podala, je pro nás bod ziskem. Potřebovali jsme ji v tabulce udržet pod sebou, což se podařilo," oddechl si.

V pauze musí zlepšit defenzívu

Tobiáš zažil dva nepříjemné momenty. Nejprve musel střídat David Štípek a pak mu zatrnulo, když po dvou ranách do kolena zůstal na trávníku Roman Bednář, který nakonec se sebezapřením utkání dohrál. „Štípek měl problémy se zády. Původně měl hrát Pepa Divíšek, ale před zápasem se necítil dobře, takže Štípek musel na hřiště. Příchod Vojtěch Hadaščoka ale naši hru oživil. Při faulech na Bednáře mi zatrnulo. Je to náš jediný klasický hrotový útočník. Pokud by se zranil, nemáme za něj alternativu. Roman je ale tvrdý chlap. Muselo by to být vážné zranění, aby odstoupil," konstatoval Tobiáš.

V pátek čeká Příbram utkání domácího poháru a pak bude mít čtrnáct dní pauzu na přípravu. „Máme rezervy hlavně v defenzívě. Dostáváme hloupé góly. Na tom musíme zapracovat. Stejně tak ale na ofenzívě. Góly sice dáváme, ale mělo by jich být víc. Máme na to vhodné typy hráčů, ať je to Bednář, Rezek, Pilík, Štípek, nebo i Hadaščok, kteří gól dát umějí. Musíme tomu dát ještě víc. Máme tedy na čem pracovat. Pro nás je cenné, že máme před pauzou sedm bodů, což je při složitém začátku docela dost a hlavně to bereme jako povzbuzení do další práce," zdůraznil příbramský kouč.

Reklama

Související témata: