Hlavní obsah

Liberec - Teplice 2:0Liberec díky Bakošovi porazil Teplice a zůstává neporažený

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Bakoš 1 : 0
54. Bakoš 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce i po pátém ligovém kole udrželi neporazitelnost. Slovan na svém stadinu zdolal severočeského rivala Teplice 2:0 díky dvěma zásahům Slováka Marka Bakoše a poskočil na třetí místo tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Marek Bakoš se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský udělal v základní sestavě pět změn oproti čtvrtečnímu úvodnímu duelu play off Evropské ligy s Hajdukem Split (1:0). Jen na lavičce začali Bakoš, Shala nebo střelec vítězného gólu Pokorný.

První střelu na branku vyprodukoval ve 12. minutě domácí Šural, jehož pokus z velkého úhlu Grigar odvrátil na roh. Už ve 20. minutě musel ze hry zraněný liberecký záložník Folprecht, kterého nahradil pozdější hrdina Bakoš. Poté si vypracovaly šance Teplice. S Vondráškovou střelou si poradil Koubek a domácího gólmana pak po Breiteho nenápadné střele zachránilo břevno.

Po půlhodině dostal míč do teplické branky dorážející Bakoš, jenže rozhodčí přes velké protesty hráčů Slovanu gól neuznali pro ofsajd. V 37. minutě si slovenský útočník spravil chuť, když převzal Pavelkův pas a přesnou střelou z první otevřel skóre.

Krátce po pauze byl blízko vyrovnání Bosňan Ljevakovič, který jesličkami přešel přes obránce, ale jeho tvrdou ránu vytáhl Koubek na roh.

V 54. minutě se opět prosadili Liberečtí. Bakoš dostal od Šurala přesný míč do úniku, lehce obehrál bránícího Horu a zkušeně překonal Grigara. Bývalý hráč Plzně se v lize trefil počtvrté.

Hráči Teplic se v závěru ještě snažili zápas zdramatizovat, ale obrana soupeře v čele s brankářem Koubkem je do žádné gólové šance nepustila. V závěru navíc ještě hosty oslabil francouzský náhradník Dramé, jenž dostal dvě žluté karty během dvou minut.

Svěřenci Davida Vavrušky tak poprvé v sezoně vyšli střelecky naprázdno a v Liberci prohráli poosmé z posledních 11 ligových zápasů.

5. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 37. a 54. Bakoš. Rozhodčí: Jílek - Vlasjuk, Kubr. ŽK: Dramé (Teplice). ČK: 88. Dramé. Diváci: 5382.
Liberec: Koubek - Fleišman, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Pavelka (75. Rabušic), Sackey - Josef Šural, Folprecht (20. Bakoš), Kerbr - Luckassen (61. Soungole). Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar - Hora (83. Kapolongo), Lüftner, D. Jablonský, Krob - Vondrášek (76. Dramé), Breite, Vachoušek (65. Bratanovič), Ljevakovič, Fillo - Potočný. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: