Hlavní obsah

Vysoké vítězství pozitivně ovlivní přípravu na Ajax, pochvaloval si Šilhavý

Čestmír FolkSport.czPrávo

Jablonečtí fotbalisté si zvýšili sebevědomí před čtvrteční odvetou Evropské ligy s Ajaxem. V ligovém duelu v Brně zvítězili 3:0, po úvodním triumfu v Příbrami si tak teprve podruhé v nové sezóně připsali plný bodový zisk.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jablonecký Lukáš Masopust dává gól proti Brnu, vpravo přihlíží domácí Milan Lutonský.

Článek
Fotogalerie

„Přehráli jsme Zbrojovku především kombinačně. Konečně jsme udrželi čisté konto. A hodně nám pomohl rychlý vedoucí gól," vypočítal jablonecká pozitiva autor úvodní branky Severočechů Ján Greguš. „Standa Tecl mi dal skvěle balón pod sebe. Zůstal jsem na chvilku neobsazený, měl jsem dost času si ho zpracovat. Povedlo se mi z hranice šestnáctky zamířit přesně k tyči," liboval si.

Druhou jabloneckou trefu přidal ještě před poločasem další středopolař Lukáš Masopust. „Vstřelil jsem v lize svůj třetí gól hlavou. Mám to spočítáno," pochlubil se. Podivoval se, kolik střeleckých příležitostí si jeho tým v Brně vytvořil. „Hráli jsme to, co jsme potřebovali. Oproti Evropské lize to byl značný rozdíl. Klidně jsme mohli dát ještě o tři či čtyři branky víc," mínil spokojený Masopust.

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý hýřil po povedeném střetnutí úsměvy. „Tím, že se nám dosud v lize příliš nedařilo, jsme byli pod dost velkým tlakem. Vítězství jsme už nutně potřebovali. Hrozně mě těší, že kluci utkání zvládli, přestože před sebou měli vidinu odvety s Ajaxem," radoval se Šilhavý, který do základní sestavy tentokrát nepostavil Hübschmana, Nováka ani Crnkiče. „Nejvíc je poznamenal zápas v Amsterdamu," vysvětlil.

Jablonec byl o třídu lepší, uznali Brňané

Jablonecký kouč věřil, že jednoznačný triumf v Brně pozitivně ovlivní přípravu mužstva na ošidnou pohárovou odvetu. „Určitě nás vysoká výhra povzbudí. Kéž bychom i díky ní přes Ajax postoupili," přál si Šilhavý.

V kabině Zbrojovky, která v předchozích dvou duelech doma uspěla, zavládlo značné rozčarování. „Hrozně špatný zápas. Jablonec byl o třídu lepší. Předčil nás úplně ve všem. Hlavně v agresivitě," ulevoval si brněnský kapitán Pavel Zavadil. „Do ligy jsme vstoupili docela dobře, ale takový výkon nás může zase srazit zpátky," obával se.

Trenér Zbrojovky Václav Kotal litoval, že jeho celek nabídl hostům záhy laciné vedení. „S tak silným soupeřem se utkání těžko otáčí. Chtěli jsme střetnutí aspoň zdramatizovat, ale byli jsme strašně málo efektivní. Definitivně nás srazilo Frelihovo vyloučení, které bylo důsledkem srážky našich stoperů," stýskal si Kotal.

Reklama

Související témata: