Hlavní obsah

Dal jsem gól zadkem, smál se Lafata, jak rozšířil bohatou sbírku svých tref

Praha

Dukla snad aby na Letnou ani nejezdila. Od té doby, co se fotbalisté z Julisky do nejvyšší soutěže vrátili, na Spartě ještě neskórovali. Uhráli tady jednu bezbrankovou remízu a v neděli večer již počtvrté prohráli. „Nejezdíme sem předem poražení, nemáme tady co ztratit. Ale potřebujeme naše plány potvrdit také kvalitou. A to se nestalo,“ poukázal Marek Hanousek, kapitán Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí a David Lafata oslavují druhý gól proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Výhru Sparty 2:0 jistil její kapitán. Nejlepší střelec v historii české ligy přitom obohatil bohatou sbírku svých tref netradičním způsobem.

„Ano, je to tak, dal jsem gól nejspíš zadkem. Takový ještě nemám, ale platí," usmíval se David Lafata.

Centrujícímu Ladislavu Krejčímu se přihrávka tak úplně nepovedla, takže byl rád, že si s ní kanonýr neortodoxním způsobem poradil.

„Nebyl to úplně přesný centr, ale David nakonec balon do branky nějak protlačil. Co si vybavuji, tak gól zadkem dal nedávno liberecký Hovorka, jinak si nevzpomínám," culil se Krejčí.

Nevysoký záložník ještě v první půli skóre otevřel. Stejně jako v Moskvě se trefil hlavou, jako by se z něj už natrvalo stávala hlavičková obluda...

„Přesně tak si ze mě kluci utahují. Já přitom dal hlavou teprve třetí gól za chlapy," má spočítáno Krejčí.

Ščasný potvrdil zájem o Jiráčka a Frydrycha

Ligové zápasy mezi pohárovými duely nebývají snadné, letenské obavy se však tentokrát nenaplnily.

„Věděl jsem, že zápasy po poháru, navíc hned tři dny, jsou těžké. Kluci mě ale překvapili. Vyvarovali se chyb, hráli nátlakově a zaslouženě vyhráli. Zápas jsme kontrolovali, i když jsme měli trochu výpadek. Mára Matějovský měl problémy se svalem a přestali jsme běhat," zhodnotil výhru trenér Zdeněk Ščasný.

Ve čtvrtek po duelu s Thunem nechtěl komentovat případné doplnění kádru o Petra Jiráčka z Hamburku a Michala Frydrycha z Baníku.

„Nebráním se tomu, jen říkám, že je to otázka spíš na vedení. Pravda je, že s oběma jednáme - z toho plyne, že zájem o ně samozřejmě máme," potvrdil Ščasný.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava