Hlavní obsah

Slavii čeká po ligovém šlágru v Liberci náročný program

PRAHA

Šest bodů ztrácí pražská Slavia v prvoligové tabulce na Liberec. A právě na trávníku lídra nejvyšší soutěže se červenobílí představí v sobotu ve šlágru 13. kola ligy. Pro Slavii utkání na severu Čech odstartuje náročný program, který českého vicemistra v závěru listopadu čeká.

Článek

Po duelu aspirantů na titul čeká pražský tým ve čtvrtek zápas Poháru UEFA v norském Stavangeru, v neděli se pak představí v domácím utkání proti Blšanům. Hned následující středu pak sehrají slávisté na Strahově atraktivní zápas Poháru UEFA proti Monaku.

Pražané proto během reprezentační pauzy nesehráli žádná přípravná utkání. "Chtěli jsme si oddechnout před těžkým programem, který nás čeká," uvedl kouč Karel Jarolím před cestou do Liberce .

Do konce podzimní části ligy zbývají čtyři kola a Slavia by chtěla manko na čelo co nejvíce stáhnout. "Každé utkání v lize je důležité. V Liberci jde ale opravdu o hodně. Je nám jasné, kolik má bodů Slovan a kolik my," má jasno trenér 'sešívaných'.

Jarolím bude mít v Liberci k dispozici takřka kompletní kádr, do hry mohou zasáhnout záložník Patrik Gedeon a útočník Adauto. Chybět bude naopak středopolař Cesareo Victorino, který si obnovil zranění kolene a hrát nemůže ani gólman Matúš Kozáčik, který byl vyloučen v duelu se Slováckem a musí si odpykat jednozápasový trest.

Šanci tak dostane Slovinec Aleksander Šeliga, který se tak poprvé dostane v české lize do základní sestavy. "Bude to dobrý zápas s výborným soupeřem. Neznám jejich hráče jmény, ale pár si jich vybavuji. Mají výborného gólmana Čecha. V Liberci už jsem jednou hrál s béčkem, ale bohužel jsme podlehli 0:1," zavzpomínal Šeliga.

Utkání Liberce se Slavií se hraje v sobotu od 14:25, přímým přenosem vysílá televize Nova.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava