Hlavní obsah

Vavruškův návrat do Liberce? Teplice zůstaly bez bodu

Liberec

V květnu zvedl David Vavruška v roli trenéra Slovanu Liberec nad hlavu trofej určenou pro vítěze Poháru FAČR. Přesto z klubu odešel, aby přijal nabídku z FK Teplice. A právě se svým novým týmem přijel pod Ještěd v pozici soupeře. Tepličtí prohráli 0:2, takže kouč neměl důvody k naprosté spokojenosti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Teplic David Vavruška.

Článek

Jak jste prožíval návrat na „místo činu"?

Už to neřeším. Byl jsem hlavně koncentrovaný na náš výkon, abychom mohli s Libercem sehrát vyrovnané utkání. Proto jsem věnoval hodně času přípravě na zápas. Chtěl jsem, aby nám hra fungovala. V tom, že jsem v prostředí, kde jsem působil, mě utvrzovaly známé tváře. Rád je vidím, ale to všechno.

Co říkáte na konečný rezultát z pohledu Teplic?

Liberec byl favoritem, což splnil. Je to profifotbal, hraje se na výsledek, který pro nás není příznivý. Zápas bych rozdělil na tři části. Zpočátku jsme hráli dobře a vytvořili si množství šancí. Pokud je ale neproměníte, je to jako byste je neměli. V další fázi se ukázala naše slabost. Dostali jsme dvě branky, kdy se uplatnila liberecká zkušenost v zakončení. V poslední třetině zápasu jsme hráli vabank. Chtěli jsme s vývojem něco udělat, ale byly tam z naší strany nepřesnosti, kdy se soupeř dostal do přečíslení. Pak už jsme zápas jen honili.

Povedlo se vám odhadnout sestavu Slovanu Liberec?

Netrefil jsem ji. Spíš jsem se zaměřoval na to, abychom pokračovali podle vlastních představ. Zajímá mě, co předvádí naše mužstvo, a jaký máme herní projev.

Teplice na podzim v lize poprvé neskórovaly. Čemu to přičítáte?

Odešla nám kvalita v zakončení. Šancí bylo dost. Byl bych zklamanější, kdybychom si žádné nevytvořili. Tentokrát jsme situace neřešili správně, což je poučením do dalšího zápasu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice