Hlavní obsah

Hotovo! Jiráček je ve Spartě. Hamburk mu doplatí milióny

neu, vapSport.cz

Přestup Petra Jiráčka z Hamburku do Sparty je podle zdrojů Sport.cz hotov. V úterý záložník absolvuje lékařskou prohlídku. Trenér německého celku Bruno Labbadia o českého fotbalistu nejevil zájem. O vyvázání ze smlouvy přímo v Hamburku jednal Jiráčkův agent Dalibor Lacina. Informaci potvrzuje i Bild.

Foto: Sport.cz

Český fotbalový záložník Petr Jiráček ještě na tréninku HSV

Článek

"Doufám, že se to vyřeší rychle," citoval Bild již v závěru minulého týdne Jiráčka, který přišel do Hamburku před třemi lety z Wolfsburgu za čtyři milióny eur. Před tím na sebe upozornil v dresu Plzně, která ho teď údajně také chtěla. Nyní proti ní půjde v dresu největšího konkurenta.

V Hamburku, v němž měl kontrakt až do léta příštího roku, se neprosadil a dostal svolení hledat si nové angažmá. Protože si v letenském celku finančně pohorší, dostane podle Bildu od Hamburku jako kompenzaci 150 000 eur (čtyři milióny korun).

"Sparta nemá k přestupu Petra Jiráčka zatím žádný komentář," řekl taktéž minulý týden pro Sport.cz mluvčí pražského celku Ondřej Kasík. V úterý by ale měl být Jiráček představen jako posila. Sparta v minulých dnech kroužila též kolem ostravského obránce Michala Frydrycha.

Kromě týmu z Letné se o devětadvacetiletého Jiráčka podle Hamburger Morgenpost zajímal také turecký tým Akhisar Belediyespor. "Objevila se možnost, že by mohl odejít. Ale nic není hotové," prohlásil Labbadia. Teď už je vše jinak. Jiráček by při absenci zraněného Váchy mohl naskočit do základu Sparty, i když velkým problémem pro něj může být chybějící herní praxe.

Reklama

Související témata: