Hlavní obsah

Slavia chce stáhnout ztrátu na Liberec

PRAHA

Potvrdit stoprocentní úspěšnost na domácí půdě a upevnit vedoucí postavení v tabulce chtějí fotbalisté Liberce v dnešním šlágru 13. kola Gambrinus ligy proti čtvrté Slavii. "Potkávají se dva nejproduktivnější celky soutěže. Výsledek hodně napoví, kdo bude mít blízko k titulu ligového půlmistra, který je pro naše hráče velkým lákadlem," řekl Právu asistent libereckého trenéra Josef Petřík.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Těší ho, že zdravotně v pořádku se z mezistátních akcí vrátili členové české jednadvacítky Pudil a Matula a slovenští reprezentanti Hodúr a Hološko, který skóroval do sítě Španělska v baráži o MS. "Ještě pociťují zklamání z vyřazení, ale zápas se Slavií je novou motivací," uvedl Petřík.

Slávisté se musejí vypořádat s absencí gólmana Kozáčika, který dostal za vyloučení proti Slovácku jednozápasový distanc. Chytat bude Slovinec Alexander Šeliga, pro něhož to bude první duel v české lize od začátku. "Nervózní nejsem. V Liberci už jsem jednou hrál s béčkem, prohráli jsme 0:1, ale teď to bude jiné. Bude to zápas s výborným soupeřem. Mají velmi dobrého brankáře Čecha," řekl Šeliga.

Po dlouhodobém zranění se vracejí záložník Gedeon a útočník Adauto, který v minulém kole ČFL skóroval za slávistickou rezervu. "Není vyloučeno, že se oba na trávníku objeví," řekl trenér Slavie Karel Jarolím. "V Liberci půjde opravdu o hodně, rádi bychom neodjížděli s prázdnou a stáhli bodovou ztrátu," dodal.

Griga: Máme respekt před každým soupeřem

Prolomit černou sérii chtějí sparťané, posledfní tři zápasy prohráli. Teď však přivítají Mladou Boleslav, s níž v minulé sezóně oba duely prohráli. "Boleslav má zkušené hráče, ale i slabiny. My však máme respekt před každým soupeřem," prohlásil trenér Stanislav Griga.

Chybí mu potrestaný Pergl a zraněný Sivok. Na marodku hostů přibyl Brazilec Leonel, který si v tréninku zlomil lýtkovou kost. "Je nám jasné, že Sparta bude chtít za každou cenu vyhrát, ale i my chceme bodovat. Proto budeme hrát ofenzivně," slíbil kouč Boleslavi Dušan Uhrin mladší.

Gambrinus liga - 13. kolo
sobota
Liberec - Slavia (14:25)
Ostrava - Jablonec (17:00)
Slovácko - Olomouc (17:00)
Sparta - Mladá Boleslav (17:00)
neděle
Jihlava - Zlín (13:30)
Brno - Plzeň (17:00)
Most - Příbram (17:00)
pondělí
Blšany - Teplice (16:40)

Reklama

Související témata: