Hlavní obsah

Mahmutovič? Holenda? Nejlepší formu z plzeňských útočníků má třetí vzadu

Plzeň

Vypadalo to, že o pozici prvního útočníka se budou v Plzni přetahovat Aidin Mahmutovič s Janem Holendou. Jenže do hry razantně vstoupil třetí muž: Michal Ďuriš.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Prozatím nejproduktivnější plzeňský útočník Michal Ďuriš.

Článek

Ve čtvrtek byl v základu ve vítězném duelu Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad (3:0), v neděli v roli žolíka rozhodl dvěma góly o triumfu nad Olomoucí v Synot lize (2:0).

„I z těch pár tréninků od mého příchodu bylo vidět, že Michal má dobrou formu. Zápas s Olomoucí rozhodl, to o něčem svědčí," chválí Ďuriše nový trenér Viktorie Karel Krejčí. Pracovitosti 27letého útočníka si cenil i předchozí kouč Miroslav Koubek, který jej postavil od první minuty proti Dukle. I přes porážku zahrál Ďuriš solidně.

Cítí nyní větší šanci pravidelně hrát? „Konkurence je v Plzni obrovská, nejen v útoku. Teď to do branky padá mě, příště to zase bude padat Honzovi nebo Mahmutovi. Hlavně, aby se dařilo týmu, pak to bude dobré," říká Ďuriš.

Ďuriš hlasy o jeho konci v Plzni umlčel

Slovenský reprezentant je ve Viktorii od roku 2010, zažil tedy zlatou éru pod koučem Pavlem Vrbou. Klubu odváděl cenné služby jako univerzál využitelný kdekoli v záložní řadě nebo v útoku, pevné místo v sestavě si ale nevybudoval. Když loni v létě zmizel na hostování do Mladé Boleslavi (jako součást náhrady za Jana Chramostu), spekulovalo se, zda nejsou Ďurišovy dny v Doosan Aréně sečteny.

Tyto hlasy však umlčel. Poté, co si jej Viktoria v červnu stáhla zpátky, se jeho pozice oproti dřívějšku změnila k lepšímu. „Jsem rád, že jsem zpátky v Plzni. Dá se říct, že hostování v Boleslavi mi pomohlo. Co se týká gólů, rok plodný nebyl, ale bylo to ku prospěchu věci. Nechci přímo říct, že jsem vyspěl, ale cítím se celkově silnější," tvrdí Ďuriš.

S loňským odchodem do Boleslavi nebyl zcela ztotožněn, o to větší motivaci konečně v Plzni naplno prorazit má. „Nešel jsem do Boleslavi úplně rád, ale už to nechci rozebírat, je to za mnou. Vítám, že hraju na hrotu nebo pod ním. A doufám, že v Plzni ještě zažijeme úspěšné období, jako předtím," věří Ďuriš, který je se třemi góly nejlepším střelcem Viktorie v Synot lize.

Který plzeňský útočník bude mít na konci sezóny nejvíc vstřelených gólů?
Michal Ďuriš
34,7 %
Jan Holenda
9,7 %
Aidin Mahmutovič
55,6 %
Celkem hlasovalo 3539 čtenářů.

Reklama

Související témata: