Hlavní obsah

Statistika: Lafata vyrovnal rekord, Steinhöfer byl nejkreativnější

Jako by neměl individuálních primátů málo. Kapitán fotbalové Sparty skóroval v derby s Duklou poprvé také zadkem. Kanonýr David Lafata se tak střelecky prosadil už v sedmém utkání v řadě. Touto sérií tak dorovnal ligový rekord a zvolna už může vyhlížet jeho překonání. Prosadit se v osmi duelech za sebou se ještě nikomu nepovedlo. Dokáže to právě on?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí a David Lafata oslavují druhý gól proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Nejlepší střelec v historii české ligy vynechal úvodní kolo kvůli zranění a Sparta bez něj jen remizovala 0:0 v Jihlavě. Od té doby jsou však Letenští v lize stoprocentní, což přímo souvisí s výkony jejich kapitána.

Lafata totiž skóroval do sítě Ostravy, Zlína, Mladé Boleslavi i Dukly a v součtu s koncem minulé sezóny si aspoň gól připsal v každém z posledních sedmi zápasů.

Takovou střeleckou fazónu přitom chytil už jen v životní sezóně 2011/2012, v níž celkem nastřádal 25 branek. Tehdy dokonce zaznamenal i dva hattricky v rychlém sledu a ze 7 utkání vytěžil parádních 13 gólů.

Zápis mezi střelce v sedmi utkáních za sebou se v Synot lize povedl pouze dvěma jiným hráčům. A sice v sezóně 2012/2013 Stanislavu Teclovi (tenkrát Jihlava) i v ročníku 1996/1997 sparťanovi Horstu Sieglovi.

Oficiální statistiky soutěže v 5. kole sledovaly také ofenzivní aktivitu všech hráčů, mezi kterými tentokrát dominoval Markus Steinhöfer ze Sparty. Německý univerzál nasbíral 33 bodů a asistoval u vítězné branky Letenských. Trumfl tak všechny vyhlášené tvůrce hry.

Reklama

Související témata: