Hlavní obsah

Škoda, Lafata a Berger se poperou o titul Hráče měsíce

Praha

Útočníci Milan Škoda s Davidem Lafatou a také záložník Tomáš Berger usilují o triumf Hráč měsíce synot ligy. V tradiční anketě Ligové fotbalové asociace mohou fanoušci ode dneška až do pondělí 31. srpna hlasovat na oficiálním webu soutěže. Nominaci tří jmen určila akademie Klubu sportovních novinářů a zástupců LFA. Mezi trenéry pak soupeří trojice Svatopluk Habanec, Bohumil Páník a Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie oslavuje svůj druhý gól proti Jihlavě.

Článek

Kanonýr Slavie obhajuje dva triumfy z předešlého ročníku, v němž zvítězil v srpnu a v únoru. Velkou šanci na zisk trofeje má Milan Škoda také v tomto měsíci, jelikož ho zakončil v čele tabulky střelců. V úvodních pěti kolech se dokázal prosadit šestkrát a opět nechybí v nominaci národního týmu.

Pouze jednu trefu ztrácí na slávistického konkurenta kapitán Sparty. David Lafata se již stihl probojovat do elitní desítky Klubu ligových kanonýrů a pomýšlí výš. Třiatřicetiletý střelec navíc skóroval už v sedmém utkání v řadě a vyrovnal tak svůj ligový rekord, který drží společně s Horstem Sieglem a Stanislavem Teclem.

Třetím finalistou je záložník Dukly Tomáš Berger, který rovněž vstřelil již pět branek a už dokázal překonat své střelecké maximum ze sezón 2012/2013 a 2014/2015, v nichž se prosadil shodně čtyřikrát. Zatímco v minulém ročníku pomohl skolit Spartu a Jablonec, tentokrát si vyšlápl na obhájce titulu z Plzně.

Pokud jde o trenéry, je jisté, že vítěz se tohoto ocenění dočká poprvé. O cenu usiluje kouč Svatopluk Habanec, jehož Slovácko se nachází na druhém místě tabulky. Naopak Bohumil Páník dovedl Zlín k nejlepšímu vstupu nováčka do sezóny a novic Jindřich Trpišovský prožívá se svými svěřenci v Liberci parádní vstup do prvoligové i pohárové kariéry.

Reklama