Hlavní obsah

Statistiky ligového startu: Střelecké hody i divácký rekord po pěti kolech

Praha

Pět úvodních kol má za sebou fotbalová Synot liga. V prvním měsíci nové sezóny nabídla řadu zajímavých situací a čísel. Jisté je, že se činili zejména střelci, kteří mají našlápnuto k překonání rekordu ze sezóny 2013/2014.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Milan Škoda ze Slavie vládne střelcům.

Článek
Fotogalerie

Diváci na stadiónech se v úvodu nového ročníku rozhodně nenudili. Na českých prvoligových trávnících totiž padlo už 125 branek. Pokud budou střelci v tomto trendu pokračovat do konce sezóny, tak mohou pomýšlet na překonání střeleckého rekordu z ročníku 2013/2014, který činí 673 branek.

Mezi kanonýry vládne se šesti zásahy Milan Škoda a pouze o jednu trefu zaostávají David Lafata, Tomáš Berger a Martin Fillo. V úvodních pěti kolech padl také jeden hattrick, jehož autorem byl v prvním kole Libor Došek. Bude se střelcům dařit i nadále?

V úvodu soutěže navštívilo stadióny celkem 222 766 fanoušků. V průměru jich na zápasy chodilo 5569, což je nejvíce od sezóny 2010/2011. Nad tento průměr se dostalo pět klubů. Plzeň, Sparta, Slavia, Liberec a Teplice. Vůbec nejvyšší průměrnou návštěvnost má obhájce titulu.

Nejtrestanějším týmem je Sparta

V dosavadních čtyřiceti zápasech bylo rozdáno celkem 167 žlutých karet. Vůbec nejtrestanějším mužstvem jsou sparťané, kteří mají na kontě už šestnáct žlutých napomenutí. Pouze o dvě karty méně mají slávisté a nováček ze Zlína. Opačný pól tabulky patří se šesti kartami Plzni a Jablonci.

Fauly v blízkosti branky mnohdy znamenají pokutový kop. Těch se v úvodních pěti kolech odpískalo celkem osmnáct a nejvíce jich mají na kontě Příbram a Teplice. Oba týmy kopaly celkem třikrát. Jediné Teplice však zůstaly stoprocentní.

Reklama