Hlavní obsah

Zelenka zničil po pauze Plzeň

BRNO

Hřiště opouštěl se synem Adamem v náruči a oči mu zářily. Plnými doušky si vychutnával ovace fanoušků. Útočník fotbalistů 1. FC Brno Luděk Zelenka notně pomohl svému mužstvu dvěma góly po změně stran k obratu ve vývoji prvoligového zápasu s Plzní.

Článek

"K úspěchu nám pomohli hlavně pořadatelé, kteří o přestávce uklidili sníh z hrací plochy. Na zelené trávě se nám pak mnohem lépe kombinovalo. Plzeňští, kteří měli bílé dresy, už nám navíc nesplývali se zasněženým terénem," usmíval se po vítězství 3:1 dvaatřicetiletý Zelenka.

Jeho dvě branky byly pro diváky lahůdkou. "Před první mně Švancara prodloužil balón za obránce. Byl jsem u něj dřív než plzeňský bek Zakopal a podařilo se mi dát gól odrazem od pravé tyče. Při druhé jsem prostě zavřel oči a napálil míč na branku," popsal svoji nechytatelnou dělovku do horního růžku. Znamenala Zelenkův jubilejní osmdesátý gól v nejvyšší soutěži.

Po prvním poločase ovšem Brňané prohrávali s Plzní 0:1 a v kabině jihomoravského týmu bylo prý o pauze ticho jako v kostele. "Mluvil jen trenér Mazura. V nás byla malá dušička. Chtěli jsme se za každou cenu odpoutat z posledního místa v tabulce, a tak jsme dobře věděli, že musíme nutně bodovat. Po nevydařeném začátku sezóny na sobě cítíme obrovský tlak. Naštěstí jsme ale druhou půli zvládli skvěle a všechno se v dobré obrátilo," pochvaloval si Zelenka.

Na prvoligovou tabulku se mu už bude dívat lépe. "Ztráta na celky nad námi se o dost ztenčila. Nechceme přezimovat na sestupových příčkách. Po vítězství nad Plzní si určitě budeme zase o něco víc věřit. Utkání jsme tentokrát rozhodli hlavně srdcem. To je i recept do dalších střetnutí."

Přestože Zelenkovy góly už na jaře vynesly týmu záchranu, odmítá, že by byl brněnským spasitelem. Navzdory tomu, že je také v podzimní části I. ligy s pěti brankami nejlepším kanonýrem mužstva. "Všechno je to o kolektivní práci. Když zabere celý tým, padají i góly. A vůbec nezáleží na tom, kdo je jejich autorem," odmítal skromně chválu.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice