Hlavní obsah

Rychlonožka z Ameriky ve Spartě neuspěl, stěhuje se do druhé bundesligy

Jenom půl roku měli svého Američana. Fabrice Picault se ve fotbalové Spartě do prvního mužstva neprosadil, a tak přestoupil do německého St. Pauli hrajícího druhou bundesligu. Haiťan s americkým pasem tak na Letné nedokázal následovat svého předchůdce. Obránce Steve Trittschuh dal v derby gól Slavii a v sezóně 1990/91 pomohl Spartě k ligovému titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fabrice Picault ve Spartě dlouho nepobyl.

Článek

Sparta v zimě hledala další útočníky, neboť pohárové vyřazení v Bernu jasně ukázalo, že bez kanonýra Lafaty nedá ani ránu. Překvapivou volbou byl příchod třiadvacetiletého útočníka Fabrice Picaulta z Fort Lauderdale z nižší americké soutěže North American Soccer League.

„Bonyho, Kucku nebo Konatého taky nikdo neznal, a osvědčili se," rozptyloval člen představenstva Jakub Otava pochybnosti, proč klub sahá po neznámé tváři z nižší americké soutěže. „Fafa nepřichází hned jako nosný hráč. Je volný a jeví se dobře. Měl by zkvalitnit naši ofenzívu, může hrát na obou křídlech nebo pod hrotem," avizoval kouč Vítězslav Lavička.

Picaulta Spartě doporučila agentura zaměřená na americký trh. Dobré reference na svého spoluhráče sparťanům podal také slovenský brankář Kamil Čontofalský, který s ním ve Fort Lauderdale působil.

„Picaulta nebereme s žádnou pompou, o jeho kvalitách jsme ovšem přesvědčeni. Umí dávat góly a je velmi rychlý - právě rychlost je jednou ze základních vlastností, na něž při výběru hráčů dbáme," dodával Lavička.

Očekávání se však nenaplnila. V české lize si Picault ani jednou nekopl a v rudém dresu stihl jen šest minut pohárové odvety, když Sparta ve čtvrtfinále vypadla v Jablonci. Od léta si proto hledal jiné angažmá.

Reklama

Související témata: