Hlavní obsah

Mičola kvůli zdravotním problémům končí ve Slavii

Fotbalový záložník Tomáš Mičola opouští Slavii Praha. Důvodem jsem zdravotní problémy, kvůli kterým v posledních dvou letech téměř nehrál. Proto se s vedením klubu domluvil na ukončení angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Mičola.

Článek

"K ukončení smlouvy došlo po vzájemné dohodě. Důvodem jsou vleklá zranění, která mu neumožňovala se plně zapojit do tréninkového a zápasového procesu. Má možnost hledat si nové angažmá," řekl na klubovém webu sportovní ředitel Slavie Josef Jinoch.

Šestadvacetiletý odchovanec Opavy a Ostravy přišel do Slavie před třemi roky z francouzského Brestu. Vicemistr světa do 20 let z roku 2007 však stihl odehrát jen 27 ligových zápasů. Za posledních 20 měsíců dokonce v lize nastoupil jen jednou.

"Konec mě samozřejmě mrzí, ale takový je fotbalový život. Když jsem před třemi lety přicházel, měl jsem o působení v klubu trochu jinou představu. Myslím, že první polovina angažmá se mi povedla, a snad jsem nezklamal ani fanoušky. V poslední době mě bohužel trápila zranění," uvedl Mičola.

Rozhodně však neodchází ve zlém. "Přeju Slavii a hlavně klukům v kabině, protože po celou dobu tady byla fantastická parta, aby se jim dařilo a posunuli se co nejvýše. Budu Slavii sledovat a fandit jí," dodal.

Reklama

Související témata: