Hlavní obsah

Blažek riskl zdraví a i bez suspenzoru vychytal poslední nulu v životě

Praha

Bláža All Stars tým nakonec otočil skóre a porazil Spartu 3:2. Podstatné však bylo, že Jaromír Blažek, který o přestávce převlékl dres, v posledním zápase své kariéry ani v jednom z poločasů neinkasoval. Na Letné také při své exhibici odešel do fotbalového důchodu s čistým kontem. „Jen si to napište a zavolejte všem statistikům, že je to má 167. nula v kariéře. A poslední. Já si ji tedy rozhodně počítám,“ smál se poté, co před aplaudujícími tribunami oběhl čestné kolečko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Blažek zasahuje během rozlučkového utkání s vlastní kariérou.

Článek
Fotogalerie

Nic není zadarmo. O tom se také ostřílený dvaačtyřicetiletý brankář při své slavnostní rozlučce na vlastní kůži přesvědčil. Jozef Kožlej ho totiž ke konci zápasu bombou zblízka trefil přímo do rozkroku. Gólman však s nasazením vlastního zdraví poslední nulu v životě udržel.

„Snad tu ránu nějak rozchodím... Byl to jeden z nejbolestivějších zákroků v kariéře. My bohužel nenosíme suspenzory," smál se Jaromír Blažek.

U scénáře několikrát chyběl

Při jeho rozlučce se na letenském trávníku představila spousta hvězd. Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Patrik Berger, Marek Jankulovski, Tomáš Ujfaluši, Tomáš Řepka, Pavel Kuka, Jan Koller či Milan Baroš. Do hlediště dorazilo šest tisíc diváků.

„Já si večer užil fantasticky. Věřím, že se musel líbit. Bylo podle mých představ. Fakt nevím, jestli má nula byla plánovaná. U scénáře jsem několikrát chyběl, když ho probírali," zubil se gólman. „Hlavní stejně je, že jsme se sešli s klukama, že přišli vlastně všichni, které jsem tu chtěl mít. Za to jsem rád."

Když na závěr promlouval s mikrofonem k tribunám, měl slzy na krajíčku a chvěl se mu hlas. „Jen ze začátku mi to přeskakovalo, ale jak jsem se rozmluvil, už to šlo. Největší emoce jsou, když se vám narodí děti. A proti tomu byl můj závěrečný projev sranda," líčil Blažek.

Neplánovaná zastávka v kotli

Během děkovného kolečka nečekaně přeskočil bariéry a vyběhl rovnou do sparťanského kotle. „Ani to nebylo v plánu, ale měl jsem tam celou rodinu, manželku s dětmi. Kluci z kotle mě dokonce i pustili zpátky, takže dobrý," smál se.

Za prací teď dojíždí, v Jihlavě trénuje brankáře. A nepočítá s tím, že by ještě někde v nižších soutěžích chytal. „Kdepak, do toho já se moc pouštět nechci. Taková setkání s klukama jsou něco jiného. Jinak jsem ale teď neměl na sobě rukavice asi tři měsíce. A zas tak moc mi to nechybělo," ujistil fotbalový důchodce.

Reklama