Hlavní obsah

Naštvané vedení Plzně: Limberskému sebralo kapitánskou pásku a napařilo mastnou pokutu

Plzeň
Aktualizováno

Vedení fotbalové Plzně tvrdě potrestalo reprezentačního obránce Davida Limberského, který opilý v noci ze středy na čtvrtek havaroval ve svém bentley v Praze a následně utíkal před policisty. Jedná se zřejmě o nejvyšší finanční trest, který kdy český klub udělil svému hráči. Obránce Viktorie také přišel o kapitánskou pásku a vedení mu naznačilo, že v případě dalšího porušení smlouvy s ním ukončí spolupráci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský dostal od klubu pořádnou pokutu.

Článek

„David Limberský byl s okamžitou platností zbaven funkce kapitána týmu, udělená pokuta je pak mnohonásobkem dosavadních nejvyšších finančních trestů ve Viktorii Plzeň," předestřel informace generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Konkrétní částka nezazněla, podle všeho jde o finanční postih blížící se částce jeden milión korun.

Klubový management, který incident jednoho z klíčových mužů Viktorie notně nadzvedl, řešil událost od pátečního rána. Po skončení tréninku si pozval „na kobereček" Limberského. Na závěr mimořádné schůzky si 31letý krajní obránce vyslechl tvrdý verdikt. Přijal ho s pokorou, neboť si moc dobře uvědomuje, že havárie mohla skončit daleko fatálněji. Nejen pro něj...

Limberský si sypal popel na hlavu

„Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Přesto bych se omluvit chtěl - a to jak trenérům a spoluhráčům, vedení a partnerům klubu, fanouškům Viktorky i všem těm, kteří mi například v dresu národního týmu drží palce. Udělené tresty jsem přijal, plně spolupracovat budu také směrem k došetření celé záležitosti. Mrzí mě, že jsem tolik lidí zklamal a je mi jasné, že jejich důvěru budu zpět získávat velmi dlouho. I tak se o to ale pokusím. V tuto chvíli napnu všechny síly k tomu, abych co nejdříve mohl odvádět adekvátní výkony na hřišti," řekl Limberský klubovému webu.

Vedení Západočechů mu dalo nůž na krk: další porušení smlouvy by pro obránce znamenalo konec ve Viktorii. „Středeční jednání Davida Limberského je neakceptovatelným prohřeškem, který se u žádného hráče Viktorie Plzeň nebude opakovat. Bylo mu jasně sděleno, že jakékoliv další porušení profesionální smlouvy bude mít pro jeho další klubové působení fatální následky," doplnil Šádek s tím, že s nulovou tolerancí vůči disciplinárním prohřeškům byl na speciálním sezení seznámen také zbytek týmu.

Policistům se neomluvil

Limberský se v pátek dopoledne zapojil do tréninku s mužstvem, jeho případná nominace na nedělní utkání v Příbrami je plně v rukou realizačního týmu. „Chci věřit tomu, že David se z této pomyslné facky poučí. Páteční rozhovor pro něj nebyl příjemný, v konečném důsledku je celá situace poučením i pro nás. Kdo není schopen pochopit, jaké povinnosti a nároky vyplývají ze statusu hráče Viktorie Plzeň, nemá v Doosan Areně co pohledávat," zakončil Šádek.

Limberský se dostal do problémů tři dny poté, co v kvalifikaci v Lotyšsku gólem pomohl českému národnímu týmu k výhře 2:1, která mu zajistila postup na mistrovství Evropy 2016. V noci na čtvrtek v Praze 5 na křižovatce ulic Vrchlického a Na Popelce nezvládl zatáčku a narazil se svým bentley do zdi.

Vzápětí se dal na útěk, ovšem policisté, kteří místem právě projížděli, jej dostihli a zadrželi. Nadýchal 1,5 promile. Podle policejní mluvčí Ivety Martínkové Limberský policistům vyhrožoval. „Vyslechli si smršť výhružek, že si to lidově řečeno odskáčou a že je čekají velké problémy," pověděla Martínková. Limberskému hrozí až odnětí svobody na tři roky.

Policie dál případ nekomentuje
Policie ČR dosud žádnou omluvu od Limberského nepřijala. „Nemám informace o tom, že by se nám podezřelý jakkoliv omluvil. K probíhajícím úkonům trestního řízení se nebudeme vyjadřovat," uvedla Martínková pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: