Hlavní obsah

Baník věří, že na Dukle nastoupí posílený

Ostrava

Pět nových hráčů posílilo v ligové přestávce poslední tým Synot ligy Baník Ostrava. Ani jeden z nich ale nemohl kvůli zablokovaným přestupům v kauze Žižkov (Baník podle rozhodnutí Arbitrážní komise dluží Viktorii Žižkov asi 8 miliónů korun za přestupy hráčů Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala - pozn. aut.) v Ostravě dosud podepsat smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Baníku Ostrava Davor Kukec (vpravo) a brankář Jiří Pavlenka.

Článek

„Jsme připraveni a děláme veškeré kroky k tomu, aby nejméně tři z nich mohli už v pondělí na Dukle hrát," řekl člen představenstva FC Baník Ostrava Matouš Hába. Jakým způsobem toho chce Baník dosáhnout, klubový ekonom Hába nespecifikoval. „Těch variant je celá řada, nechceme na nikoho vyvíjet tlak," dodal.

V Baníku už nějaký čas trénují Jaroslav Machovec z Českých Budějovic, Slovák Richard Lásik ze Slovanu Bratislava a ostravských odchovanec Tomáš Mičola. „Testujeme ještě krajního obránce a útočníka," doplnil kouč Baníku Radomír Korytář.

Mimo soupisku je navíc i záložník Václav Ježdík, jemuž skončilo v Baníku hostování ze Střížkova a baníkovské vedení nedokázalo včas jeho hostování proměnit v přestup. „To by byla škoda. Je to důležitý hráč a lídr týmu na hřišti i v kabině. Nastalá situace mi hodně motá hlavu. Pracuji s variantou, že hráči budou k dispozici, ale musím počítat i s tím, že to nevyjde," přiznal Korytář.

Hrát budou naopak stoper Michal Frydrych i brankář Jiří Pavlenka, o jejichž odchodu z Baníku se nepřetržitě spekuluje. „Co se týče Frydrycha, mělo by se vše dořešit v příštím týdnu. S odchodem Pavlenky v průběhu podzimu nepočítáme," popsal Hába.

Reklama

Související témata: