Hlavní obsah

Skalák parádou v Edenu vystřelil Boleslavi bod. Liberec už je druhý, nováčci zvítězili

dos, jisSport.cz
Aktualizováno

Pěti sobotními zápasy odstartovalo 6. kolo fotbalové Synot ligy. Slavia v Edenu remizovala 1:1 s Mladou Boleslaví - oba góly přitom vstřelili hosté - nejprve si dal nešťastný vlastní gól Polom a poté rozhodl o dělbě bodů parádní trefou z přímého kopu Skalák. Slovácko přepustilo druhou příčku Liberci, který zvítězil v Uherském Hradišti 2:1. Stoprocentní bodovou úspěšnost vykázali i oba nováčci - Zlín Železníkovým gólem z penalty v poslední minutě zdolal Brno 2:1, Olomouc doma stejným výsledkem porazila Jihlavu. Tři body zůstaly rovněž po skóre 2:1 i na teplických Stínadlech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Jiří Skalák během utkání v Edenu se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Slavia po příchodu nových majitelů přivítala neoblíbeného soupeře, sešívaní totiž ani na desátý pokus nevyhráli. Domácí přitom šli do vedení, při standardní situaci se neprosadil obávaný střelec Škoda, ale vlastňákem domácím pomohl Polom. Aktivní Mladá Boleslav se však nevzdala a jedenáct minut před koncem vyrovnala na 1:1 po krásném přímém kopu Jiřího Skaláka. V nervózním závěru byl ještě vyloučen boleslavský bek Fleišman, na výsledku se však nic nezměnilo.

Málokdo by před startem sezóny řekl, že zápas Slovácka s Libercem bude duelem o druhé místo. Slovan však prokázal dobrou podzimní formu a v Uherském Hradišti zvítězil po brankách Bakoše se Šuralem 2:1, takže v současné době drží sérii deseti soutěžních utkání bez porážky.

Stoprocentní nováčci

Nováček ze Zlína už se vyhřívá na třetí pozici ligové tabulky. Brno venku nevyhrálo ani na osmý pokus, proti byl útočník Ševců Lukáš Železník. Ten vstřelil na podzim už pět gólů, jeho sobotní dvě trefy znamenaly výhru domácích 2:1. Železník přitom rozhodl až v 90. minutě z nařízené penalty, když potrestal hraní rukou brněnského stopera Freliha.

Fotbalisté Bohemians 1905 stále čekají v novém ročníku na výhru. Nepřišla ani v Teplicích, které naopak podruhé v sezóně naplno bodovaly. Domácím pomohla rychlá trefa zkušeného středopolaře Vachouška, který měl prsty i v dalším gólu Ljevakoviče. Na výhře žlutomodrých 2:1 už nic nezměnilo ani snížení Patrika Schicka.

Sigma měla Vysočině Jihlava co vracet. Olomouc sice nenasadila zraněného stopera Romana Hubníka, i tak ale odčinila prohru 0:5 z předminulé sezóny. K tříbodovému zisku Hanáky nasměrovaly slepené góly Plška s Malcem, za Jihlavu už jen snížil Mešanovič. Vysočina je v tabulce předposlední, horší je jen Baník Ostrava.

Program 6. kola:
Sobota
Teplice - Bohemians 1905 2:1
Branky: 9. Vachoušek, 67. Ljevakovič - 82. Schick.
Slovácko - Liberec 1:2
Branky: 42. Havlík - 34. Bakoš, 60. Šural.
Olomouc - Jihlava 2:1
Branky: 57. Plšek, 60. Malec - 67. Mešanovič.
Zlín - Brno 2:1
Branky: 13. a 90. z penalty Železník - 69. Chrien.
Slavia - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 61. vlastní Polom - 79. Skalák. ČK: 87. Fleišman.
Neděle
15:00 Jablonec - Sparta
18:30 Příbram - Plzeň
Pondělí
18:00 Dukla - Ostrava

Reklama