Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 1:2Liberec vyhrál v přímém souboji o druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Bakoš 0 : 1
41. Havlík 1 : 1
59. Šural 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce zvítězili v šestém kole první ligy v Uherském Hradišti nad Slováckem 2:1, posunuli se v tabulce na druhé místo a jsou stále bez porážky. Branky Slovanu vstřelili Marek Bakoš a Josef Šural, jediný gól domácích zaznamenal Marek Havlík. Slovácko z posledních dvaceti vzájemných utkání v lize vyhrálo jediné.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Josef Šural z Liberce - ilustrační snímek

Článek

Hráči Liberce měli od úvodu zápasu územní převahu, ze které si ale dlouho nedokázali vytvořit slibnější střeleckou příležitost. Většinu akcí zakládal ve středu hřiště iniciativní Pavelka společně s Josefem Šuralem. Slovácko zápolilo se zakládáním útočných akcí, spoléhalo na rychlé protiútoky, které většinou vedly přes útočníka Doška. Ten poprvé zahrozil po Havlíkově centru ve 22. minutě, ale hlavou mířil těsně nad branku.

K úvodnímu gólu napomohla Liberci školácká chyba stopera Rady, který rozehrál míč přesně na kopačku Josefa Šurala. Ten pohotově kolmou přihrávkou poslal do brejku Bakoše, jenž po sólu přesnou střelou k tyči chladnokrevně překonal Heču.

Po inkasovaném gólu Slovácko více otevřelo hru. Z nakopávaných míčů na Doška vytěžili domácí fotbalisté vyrovnání. Ve 41. minutě strčil do útočníka Slovácka stoper Pokorný. Následný přímý kop ze dvaceti metrů zatočil Havlík přesně do horního růžku Koubkovy branky.

V aktivní hře pokračovalo Slovácko i ve druhém poločase. Ovšem stejně jako při prvním gólu nabídli domácí zadáci soupeři i druhou lacinou branku. Po sérii nevydařených odkopů přiletěl míč na kopačku Josefa Šurala, který přesnou střelou z hranice trestného území přízemní střelou překonal Heču.

Slovácko v nervózním závěru zápasu vsadilo zcela na útočnou hru, vyrovnat se mu ale nepodařilo. Naopak dvě minuty před koncem mohl přidat třetí gól Bartl, jehož střelu po sólovém útoku Heča vyrazil.

Šesté kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:2 (1:1)
Branky: 41. Havlík - 34. Bakoš, 59. Josef Šural. Rozhodčí: Příhoda - Vlasjuk, Hrabovský. ŽK: T. Rada, Hlúpik, Chvátal, Civič - Bartošák, Hovorka, Josef Šural, Shala, Rabušic. Diváci: 5884
Slovácko: Heča - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk (88. Břečka) - Daníček - Diviš, Valenta (71. Kovář), Havlík, Hlúpik (58. Civič) - Došek. Trenér: Habanec
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole, Pavelka - Bartl, Shala (86. Švejdík), Josef Šural (74. Delarge) - Bakoš (80. Rabušic). Trenér: Trpišovský

Reklama

Související témata: