Hlavní obsah

Liberce se forma drží. Doška eliminovali naši mladí stopeři, jásal kouč Trpišovský

Čestmír FolkSport.czPrávo

Libereckým fotbalistům generálka na vstup do skupiny Evropské ligy vyšla. V zápase 6. prvoligového kola připravili Slovácku premiérovou porážku na jeho hřišti v Uherském Hradišti. Na sever Čech si odvezli tři body za výhru 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský, ilustrační snímek

Článek

„Byl jsem zvědavý, zda dokážeme i po reprezentační pauze protáhnout šňůru utkání bez porážky. Po velmi solidním výkonu se nám to v báječné atmosféře povedlo," lebedil si kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Pochválil svůj tým za vydařený vstup do střetnutí. „Půl hodiny jsme byli lepší, což nám vyneslo vedení. Jenže domácí dokázali nádherným gólem z přímého kopu srovnat a po změně stran byli dokonce chvíli lepší. Jenže druhou branku jsme pak vstřelili my a povedlo se nám naštěstí ustát i soupeřův závěrečný tlak. Naši mladí stopeři zaslouží obdiv za to, jak si poradili s vysokými centry do naší šestnáctky. Urostlého Doška se jim podařilo eliminovat," radoval se z posunu na druhou příčku tabulky liberecký trenér.

Klíčovým mužem hostů byl Josef Šural, který si výtečnou formu z národního mužstva přenesl i do ligy. Na první gól skvěle přihrál Bakošovi, o rozhodující druhou trefu se pak postaral sám.

„Baky si dobře naběhl a obránci Slovácka se na něj úplně vykašlali. Tak jsem mu hodil míč do běhu a on už věděl, co s ním. Já jsem skóroval po odraženém balónu. Snažil jsem se hlavně sklopit nárt, abych nepřestřelil," líčil Šural, jehož před zápasem zlobily drobné zdravotní problémy. „Ani jsem nepředpokládal, že vydržím sedmdesát minut. Pak už jsem si ale sám řekl o střídání," prozradil. Šural si bodů z hřiště Slovácka mimořádně považoval. „Moc týmů v Hradišti nevyhraje," domníval se.

Hráči moravského týmu byli po utkání, které bylo zařazeno do programu Slováckých slavností vína a diváci v kroji na něj měli volný vstup, pořádně zklamáni. „Přišlo hodně lidí, o to víc nás mrzí, že jsme nezískali ani bod," litoval záložník Marek Havlík, autor vyrovnávací branky Slovácka. „Trestňáky zkouším často na trénincích, v zápase mi vyšel parádně. Velká škoda, že můj gól nestačil aspoň na plichtu. Podlehli jsme ovšem silnému a sebevědomému soupeři," uznal.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec prozradil, že se snažil svůj celek na Liberec velmi dobře připravit. „I tak byl na hráčích znát respekt. Oba góly jsme soupeři doslova darovali. V útoku jsme si nepočínali špatně, byť jsme si moc tutovek nevytvořili. Ale nad naší defenzívou se musíme zamyslet," vadila mu především Radova hrubka před vedoucí trefou Slovanu.

I hradišťský kouč však ocenil kvality sobotního soka. „Já bych k nám bral i borce z liberecké lavičky. Tak silné mužstvo Slovan má," tvrdil.

Reklama