Hlavní obsah

Baterky dobíjeli v deseti, teď už sparťany čeká řecká mise

Jablonec

Jeden podstatný rozdíl mezi aktéry nedělního šlágru fotbalové ligy byl. Zatímco domácí Jablonec se po remíze 1:1 může v klidu chystat zase na příští ligové kolo, Spartu čeká anglický týden. Již ve čtvrtek si na půdě Asterasu Tripolis odbude úvodní duel ve skupině Evropské ligy, který může hodně napovědět o postupových ambicích pražského týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský ze Sparty v utkání v Jablonci.

Článek
Fotogalerie

„Začíná nám těžká série, ale počítali jsme s ní. Měli jsme dlouhou reprezentační přestávku, takže jsme pořádně potrénovali," avizuje záložník Marek Matějovský.

Střelnici opouštěli Letenští trochu kyselí, výhru ztratili v závěru gólem z penalty. V Řecku chtějí být úspěšnější. „Poletíme tam samozřejmě vyhrát, což jsme ostatně chtěli i v Jablonci. Snažili jsme se dlouhé přestávky využít a na start Evropské ligy se už moc těšíme," ujišťuje Martin Frýdek, který však patřil k řadě hráčů s reprezentačními povinnostmi.

„Dobíjení baterek nebylo úplně ideální, protože jsme trénovali maximálně ve dvanácti, někdy i v deseti lidech. Nebrečím, ve Spartě a podobných klubech s tím musíte počítat. Před zápasem v Jablonci to však nebylo nic příjemného, navíc když se reprezentanti vrátili rozdílně vytížení a někteří nakopnutí," poukazuje kouč Zdeněk Ščasný.

Špióni v hledišti i na hřišti

Asterasu začátek řecké ligy nevyšel. Po neúplném 3. kole je jedenáctý, v sobotu remizoval 1:1 v Kalloni. Soupeř přitom dohrával v devíti, přesto dokázal v páté minutě nestavení vyrovnat...

Zápas přímo v hledišti sledoval letenský asistent Zdeněk Svoboda. Svého zvěda pak Sparta měla také přímo na trávníku - posledních 33 minut za Kalloni odehrál její bývalý záložník Jiří Kladrubský.

„Spartu čeká těžký zápas. Asterasu ovšem start do sezóny nevyšel, pod tlakem je mužstvo i jejich trenér. Tahle konstelace dává klukům velkou šanci. Věřím, že Sparta ve čtvrtek vyhraje," hlásí Kladrubský pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: