Hlavní obsah

Zápotočný si přál úplně jiný dárek

Příbram

Před zápasem s Plzní byl na trávníku u Litavky příbramský kapitán Tomáš Zápotočný mohutně vyvoláván. Včera totiž slavil pětatřicáté narozeniny a do zápasu vedl svůj tým s odhodláním mistrovskou Viktorii potrápit. Nakonec z toho byl čtyřgólový debakl, vzhledem k šancím hostů ještě milosrdný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný.

Článek

„To je fakt, těch gólů jsme mohli dostat ještě víc... Samozřejmě jsem si k narozeninám přál jiný dárek, ale takový je někdy fotbal. Dneska to bylo z naší strany hrozné. Dělali jsme vzadu hrozné chyby, které soupeř krutě trestal. Vlastně jsme měli i štěstí, když trefovali tyče, nebo jim šance likvidoval Aleš Hruška v bráně," krčil rameny Zápotočný.

Klíčový byl podle něho první gól. „Padl po naší hrubce a přišel brzy. Když Plzeň přidala druhý, bylo vlastně rozhodnuto. Sice jsme si v kabině řekli, že to ještě zkusíme, ale po třetím gólu jsme se sesypali. Ty chyby byly opravdu strašné," přiznal. Na otázku, jestli pamatuje doma takový debakl, nelovil v paměti dlouho. „V minulém roce s Teplicemi. Občas se nám to stane," povzdechl si.

Ambice Příbrami, štiky minulého ligového ročníku, by ale ani tento debakl neměl zlomit. „Věřím, že nás to nepoznamená. Jsme psychicky dost silní a víme, proč ten zápas s Viktorií takhle skončil. Musíme se rychle otřepat a od pondělí se chystat na Liberec, kde tenhle výpadek musíme napravit," pravil už odhodlaně Zápotočný.

Reklama

Související témata: