Hlavní obsah

I po debaklu bral Tobiáš konfrontaci se synem s nadhledem. Laciné góly jsme dostávali i s Kamilem, říká

Příbram

Syn mu pláchnul do Plzně a příbramská defenzíva v ligové konfrontaci s Plzní totálně vyhořela. Čtyřgólový příděl, který od obhájce titulu dostala, byl ještě hodně milosrdný. „V odchodu Kamila do Plzně to nebylo. My dostávali laciné góly s ním a dostáváme je i teď, kdy už je ve Viktorce,“ odmítal kouč příbramských fotbalistů Pavel Tobiáš hledat za totálním propadákem dezerci svého potomka ke konkurenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš během duelu s Plzní jen lomil rukama...

Článek

Mladý Kamil Tobiáš, který se trenérskému řemeslu vyučil u svého otce, měl v příbramském realizačním týmu na starosti defenzivní činnost mužstva. Stejně, jako ji má teď v náplni práce v Plzni. Zatímco obrana obhájce titulu se po jeho příchodu výrazně zvedla, neboť Plzeň neinkasovala ve čtyřech soutěžních zápasech v řadě, ta příbramská doslova hoří.

„V tom to není. Syn jde vlastní cestou a na jeho místo přišel do mého realizačního týmu zkušený Valachovič," nepřipouštěl trenér Pavel Tobiáš, že by odchod potomka měl na Příbram fatální dopad.

„To přístup hráčů a jejich zodpovědnost ho měl. Dneska by nám dal tři góly každý protivník," viděl jasně příčiny debaklu. „Stejně jako proti Jablonci i jiným těžkým soupeřům dostaneme v úvodu hrozný gól, který náš výkon poznamená. S Plzní to nebylo jinak," glosoval partii, která se s ubíhajícím časem proměnila jen v otázku skóre.

„Po třetí inkasované brance jsme se úplně zhroutili a zápas naprosto nezvládli. Nechali jsme Plzeň hrát a kombinovat, takže jedinou otázkou bylo, kolik branek nakonec dostaneme," uznával Tobiáš, že jeho svěřenci se po změně stran už vůbec nezmohli na odpor a čekali na konec zápasu jako na vykoupení.

Bránili jsme naprosto nezodpovědně, mrzelo Tobiáše

„Přitom do přestávky nebyla naše hra špatná. Tedy jen v poli... Zásadní rozdíl byl v tom, že jsme nebyli schopni se vůbec prosadit a dostat se do šance, zatímco při každé útočné akci Plzně to před naší bránou smrdělo a hrozilo, že dostaneme gól," připomínal příbramský trenér další velké šance a nastřelené tyče, do nichž soupeř pálil.

„Bránili jsme naprosto nezodpovědně, takže ještě štěstí, že brankář Hruška dva tři jasné góly chytil," uznával Tobiáš, že debakl mohl být mnohem vyšší.

„Pro každého hráče by teď mělo být k zamyšlení, jak k zápasu přistoupí a s jakou zodpovědností ho odehraje. Je to o jejich hlavách," věděl po čtyřbrankovém výprasku své.

A že by mu ho snad připomínal jeho vlastní syn? Že by si ho snad dobíral za lekci od Plzně, v jejíchž službách do Plzně přijel?

„My spolu nebydlíme, ani před zápasem jsme spolu nemluvili. A něco takového by si nedovolil," bral Pavel Tobiáš rodinnou konfrontaci se synem Kamilem s nadhledem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice