Hlavní obsah

Dukla - Baník 4:1Z kanonády a ostravského debaklu sešlo, Dukle tři rychlé góly stačily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Přikryl 1 : 0
10. Vrzal 2 : 0
18. Berger 3 : 0
54. Narh 3 : 1
90. Hanousek 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Pouhých osmnáct minut potřebovali fotbalisté pražské Dukly, aby v epilogu k šestému kolu Synot ligy nastříleli ostravskému Baníku tři góly. Po úvodní kanonádě to na Julisce vypadalo na pořádný debakl nebohých hostů, jenže když po půlhodině neproměnil útočník Jean-David Beauguel pokutový kop, domácí zvolnili a spokojili se s tím, že už si jen hlídali výhru a tři body znamenající vzestup v tabulce. Baník tak nakonec odjel s docela přijatelnou prohrou 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Tomáš Přikryl (uprostřed) slaví se spoluhráči Tomášem Bergrem a Jeanem-Davidem Beauguelem gól proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Nic nepomohlo, že strahovská arbitrážní komise dala na verdikt civilního soudu a povolila Baníku zaregistrovat přestupy, nic platné nebylo ani to, že ostravský kouč Korytář přivezl na Julisku Machovce s Ježdíkem. A nakonec narychlo dopsal na soupisku a k zápasu proti Dukle postavil i Lasíka.

Jeho svěřenci se ještě ani nerozkoukali a už prohrávali o dva góly. A to během pouhých deseti minut. Nejdříve je ztrestal pohotovou střelou z otočky Přikryl, jemuž naservíroval parádní přihrávku Beauguel, šest minut po něm se trefil hlavou Vrzal. Opět po akci Beuauguela, který se dostal až před Pavlenku, jenž vyrazil míč k Vrzalovi, který ho přeloboval.

A před dovršením dvacáté minuty byla ostravská pohroma dovršena, neboť se trefil i Berger. Mít kouč Baníku tu možnost, hodil by na trávník ručník, aby zamezil dalšímu vraždění svých fotbalových neviňátek.

Výhru zpečetil Hanousek

Mohlo být totiž ještě hůř, kdyby Pavlenka nezlikvidoval pokutový kop exekutora Beauguela a nepředvedl několik dalších dobrých zákroků. Co mu také zbývalo, když se hrálo jen na jednu bránu?!

Po půli ubrali domácí z tempa i nasazení ještě víc, takže už hráli sotva na čtvrt plynu. Baník se proto také potkával s míčem, zkoušel kombinovat, dokonce i gólu se dočkal. Neměl už ale samozřejmě na to, aby zápas zdramatizoval. Naopak v poslední minutě inkasoval počtvrté z kopačky Marka Hanouska.

I přijatelnou prohru však bral jako úspěch, neboť po úvodní kanonádě a třech gólech za osmnáct minut to vypadalo na pořádný debakl.

6. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Baník Ostrava 4:1 (3:0)
Branky: 4. Přikryl, 10. Vrzal, 18. Berger, 90.+1 Marek Hanousek - 54. Narh.
Dukla: Rada - Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec, Marek Hanousek, Daniel Tetour (58. Čajič) - Berger (85. Jakub Mareš), Beauguel (73. Krmenčík), Přikryl. Trenér: Kozel.
Ostrava: Pavlenka - Celba, Kaša, Kouřil, Machovec - Ježdík, Lásik (83. Alispahič) - Mondek, Foltýn (26. Kukec), Holzer (46. De Azevedo) - Narh. Trenér: Korytář.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články