Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Průšvihář Limberský se proměnil ve střelce

Praha

Mimořádně dlouhá přestávka skončila, domácí soutěž se zase rozjela. Úspěšní reprezentanti a pohároví zástupci o sobě zase dali vědět, což se v nominaci do ideální jedenáctky 6. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz samozřejmě muselo projevit. Ústřední postavou víkendu byl plzeňský průšvihář David Limberský, autor dvou gólů i trapné oslavy první trefy.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 6. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz.

Článek

Plzeň v Příbrami vstřelila čtyři góly, šancí měla klidně na deset... Dvakrát se trefil obránce Limberský, vysoký standard z posledních kol pak potvrdili také Kopic a Ďuriš. Také Liberec dokázal venku zvítězit, na hřišti Slovácka rozhodl reprezentant Šural.

Z pohárových zástupců tak nevyhrála jen Sparta, která však měla nejtěžšího soupeře. V Jablonci se zaskvěl brankář Bičík a také stoper Costa, Pražany pak nejvíc trápil domácí Mingazov.

Dukla měla snadnou práci s posledním Baníkem, výborným výkonem na sebe upozornil obránce Vrzal. Nováčkovská Olomouc se dočkala první výhry, o což se výrazně přičinil záložník Plšek. Mladá Boleslav znovu bodovala v Edenu, remízu jí trefil precizním přímým kopem Skalák.

Senzací je nadále druhý nováček ze Zlína. Doma zdolal i Brno a oba góly vstřelil kapitán Železník.

Sestava 6. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Bičík (Sparta) - Vrzal (Dukla), Costa (Sparta), Limberský (Plzeň) - Kopic (Plzeň), Plšek (Olomouc), Skalák (Mladá Boleslav), Mingazov (Jablonec) - Šural (Liberec), Ďuriš (Plzeň), Železník (Zlín).

Reklama