Hlavní obsah

Zlín otočil zápas se Spartou a vyhrál

ZLÍN

Zlíňané, v jejichž sestavě těsně před výkopem nahradil Janíček zraněného Lasotu, dvakrát v sobotu se Spartou prohrávali, ale pokaždé dokázali vyrovnat a sedm minut před koncem vstřelili i vítězný gól.

Foto: ARCHIV

Trenér Sparty Griga znovu se svými svěřenci ztratil venku body.

Článek

Sérii utkání bez porážky prodloužili na pět zápasů. Pražané čekají na tříbodový zisk na cizím hřišti už od úvodního ligového kola, kdy dokázali zvítězit v Plzni.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji. Hned v úvodu postupoval odvážně na soupeřovu branku Herzán, ale jeho střelu srazili zlínští zadáci na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval těsně vedle Došek. Gólman Baránek si pak poradil s Poláčkovou dělovkou z přímého kopu.

Domácí poprvé zahrozili až na konci úvodní čtvrthodiny, po závaru ve sparťanské šestnáctce ovšem pálil Kraus vysoko nad břevno. Poté se už znovu hrálo častěji na polovině Zlína a Pražané se dočkali vedoucí branky. Poláček zahrával z pravé strany rohový kop a dlouhán Došek zblízka hlavou skóroval - 0:1. Zlíňané se po inkasovaném gólu začali tlačit mnohem víc dopředu, ale do výhodných střeleckých příležitostí se dostávali pouze sporadicky. Naopak po Červenkově hrubce v rozehrávce měli blízko k druhé brance sparťané. Došek však tentokrát poslal míč do Baránkovy náruče.

Po změně stran pokračovali Moravané v náporu a dočkali se vyrovnání. Kraus se z 18 metrů opřel do míče a placírkou poslal balón přes Blažka pod břevno. Pražané se pak při několika dalších útocích Zlína ubránili jen se štěstím a z brejku sami udeřili. Po Pospěchově centru obehrál ve velkém čtverci Došek Švacha a podruhé získal svému týmu vedení.

Závěr však patřil fotbalistům Tescomy, kteří prokázali mnohem větší vůli po výhře. Po Jelínkově centru z levé strany hřiště dopravil míč do sítě s přispěním Lukáše opět Kraus. Následný drtivý tlak Zlíňanů zúročil vysoký Kroča, který poslal míč po Vidličkově centru pod horní tyč. Těsné vedení už bez problémů v posledních minutách uhájili.

Tescoma Zlín - Sparta Praha 3:2 (0:1)
Branky: 53. a 75. Kraus, 83. Kroča - 24. a 60. Došek. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Kordula. ŽK: Janíček - Pospěch, Herzán. Diváci: 3164.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Švach, Červenka - Zapletal (70. Jelínek), Bača, Vrtělka, Lukaštík (90. Dujka) - Janíček, Kraus (82. Škripec). Trenér: Blaha.
Sparta: Blažek - Petráš, Petrouš, Lukáš, Kadlec - Herzán, Hašek, Slepička (85. Matušovič), Poláček (85. Šimák) - Pospěch, Došek. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: