Hlavní obsah

Limberský? Ježek břitce oceňuje Plzeň i FAČR za integraci mentálně postižených sportovců

Praha

Vtipnými a zároveň poněkud jedovatými slovními šípy pálí nejúspěšnější domácí hendikepovaný cyklista Jiří Ježek. Se zjevnou ironií, pro někoho možná poněkud drsnějšího rázu, se na svém facebooku ve stručnosti pustil do aktuálního případu fotbalisty Davida Limberského. Ocenil v této souvislosti Viktorii Plzeň a FAČR za integraci sportovců s inteligenčním znevýhodněním.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

David Limberský (vpravo) s trenérem Plzně Karlem Krejčím na archivním snímku

Článek

Mnohonásobný medailista z paralympiád a MS Ježek je znám, že si umí dělat legraci ze sebe. Ale i ze všeho kolem. V minulosti se ukázal i jako zdatný moderátor. Teď se pustil do ostrého komentáře prohřešku Limberského, který opilý havaroval se svým bentley po nočním tahu v Praze se spoluhráčem Ondřejem Vaňkem po boku.

Od klubu vyfasoval pokutu, sebrali mu kapitánskou pásku, ale místo pokory nasadil při první příležitosti k bujarým oslavám. Po vstřelení branky provokativně kroutil pomyslným volantem jako o závod. Strašlivě to pak schytal do fanoušků. A nejen od nich.

„Asi by to celé rád vzal zpět," chodili opatrně kolem horké kaše ve studiu ČT při Lize mistrů Petr Švancara a Vladimír Šmicer.

Ježek nasadil těžší kalibr. Začal zeširoka: „Mám radost, že v integraci hendikepovaných sportovců patříme ke světové špičce," napsal na svém facebooku a připomněl, že už snad pro nikoho není překvapením, že třeba on sám pravidelně závodí se zdravými, ač při nehodě jako dítě přišel o nohu a na kole jezdí s protézou.

"V začleňování mentálně postižených jsme snad ještě dál"

„O mentálně postižených se sice mluví a píše méně, ale v jejich začleňování jsme snad ještě dál," usoudil Ježek dále. Znalejším i s ohledem na fotografický doprovod (Limberský kroutící volantem) už muselo být jasné, kam vše směřuje. „Vždyť kde jinde to mohou nadaní sportovci s inteligenčním znevýhodněním dotáhnout až do reprezentace. Významnou práci na tomto poli odvádí Viktoria Plzeň a Fotbalová asociace, konkrétně třeba v případě pana Limberského," dodal.

Odpovědí mu byly vesměs pochvalné komentáře. „Nemůžu zastavit smích..." „Pěkně napsané i myšlené..." Super komentář..."

Limberský se po nehodě omlouval. Po neobvyklé oslavě gólu mu bylo vytýkáno, že pokání zřejmě nemyslel vážně. Vedení Viktorie Plzeň si ho opětovně pozvalo na kobereček a údajně mu navýšilo pokutu. Fotbalistu zřejmě čeká soud, kde mu podle všeho hrozí finanční postih.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články