Hlavní obsah

Další odvolaný kouč v lize. Po Plzni mění trenéra i Jihlava

Jihlava
Aktualizováno

Trenér Luděk Klusáček skončil ve středu odpoledne na lavičce prvoligové Jihlavy. Osmačtyřicetiletý kouč byl od mužstva odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům v úvodu nové sezóny Synot ligy. Vedením týmu byl pověřen současný sportovní manažer Milan Bokša. Klusáček je po plzeňském Miroslavu Koubkovi druhým odvolaným koučem této ligové sezóny.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Luděk Klusáček skončil na lavičce Jihlavy.

Článek

„Pouhé čtyři body z úvodních šesti kol nenaplňují naše představy. Proto jsme sáhli k nelehkému a nepříjemnému rozhodnutí. Panu Klusáčkovi děkujeme za práci, kterou u nás odvedl," sdělil Jiří Pech, předseda představenstva jihlavského klubu.

O dalších členech realizačního týmu jihlavské vedení jedná. „Preferujeme jeho složení z vlastních trenérských zdrojů. Do pátečního ligového duelu s Duklou by měl doznat definitivní podobu," uvedl Bokša.

Klusáček nastoupil k jihlavským fotbalistům po skončení podzimní části minulého prvoligového ročníku. Klub z Vysočiny tak reagoval na striktní požadavek FAČR doplnit realizační tým o trenéra s nejvyšší licencí, kterou tehdejší kouč Kučera postrádal. Jihlavu vedl ve dvaceti prvoligových utkáních s bilancí šest vítězství, čtyři remízy a deset porážek.

Čtyřiašedesátiletý Bokša už trénoval Jihlavu v sezóně 2006/07, kdy působila ve druhé lize. V minulosti vedl mj. i Teplice, Cheb, Olomouc, Ostravu, Synot či Mladou Boleslav.

Reklama

Související témata: